Реклама / Ads
5| 9039 |29.12.2016 НОВИНИ

Октай пред Фрог: Бисеров става посредник между ДПС и СДС за влизане във властта

.
Осман Октай
Още когато стана скандала с Христо Бисеров казах, че той ще бъде оправдан и когато мине бурята с международен привкус, ще се върне на бял кон. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.
 

Прокуратурата прикри много неща по това дело. Направиха всичко възможно да убият разследването. Беше видно, че Бисеров, като мине през всички съдебни процедури, ще се върне отново в обкръжението на Ахмед Доган.

Той е важен, ключов фактор. Организатор и координатор е на обръчите от фирми на Доган, а по-късно и на Делян Пеевски. Ще кажа нещо за първи път. Той освен, че ще се върне в ДПС, ще стане депутат на предсрочните парламентарни избори и член на ръководството на ДПС. Нещо повече-той ще бъде контактьор между СДС, което се разпадат в РБ, и ДПС. Имам информация от обкръжението на Доган, че не е била случайна срещата между Мустафа Карадайъ и Божидар Лукарски в парламента преди месец. Още тогава се разбра че официално депешите на Доган ще стигат до СДС чрез Христов Бисеров. Идеята е СДС да се присъедини към към ДПС.

 

Тоест ДПС да се превърне в ракетоносител за влизането на СДС в следващият парламент. Има идея да се направи една парламентарна група между Бисеров, Лукарски, Камен Костадинов и Йордан Цонев. ДПС реално подава ръка на СДС да не изчезне от политическото пространство. Дори имам информация, че Петър Чобанов и Пламен Орешарски също ще участват в тази смесена парламентарна група между СДС и ДПС. Това ще бъде реванша на Доган за всички шутове, които нанесе на СДС още по времето на Филип Димитров. По този начин ДПС се опитва да излезе от изолация, реанимирайки остатъците от СДС. Това е идеята на Доган сега.

 

Христо Бисеров беше отстранен по този скандален начин от ДПС, за да не дискредитира партията и Ахмед Доган. Нещата не можеха да се скрият в онзи момент, тъй като информацията за неговите банкови сметки дойде от чуждите служби.


Христо Бисеров изигра много важна роля при първото падане на кабинета на Бойко Борисов. Бисеров беше координатор между Доган и Библиотекарите в процеса на овладяване на службите в лицето на ГДБОП и ДАНС и осветляване на всичко, което се съдържа в секретните папки там. Целта на мероприятието беше да се придобие нова информация, с която много хора да бъдат притиснати и поставени в зависимост. До тогава тази роля изпълняваха архивите на ДС, но те се изчерпаха. Моделът на работа на Доган и Библиотекарите е един и същи през всички години.

 

Едва, когато осветлиха архивите на ДАНС и ГДБОП, беше сложен край на управлението на кабинета „Орешарски”. Задкулисните играчи си свършиха работата, която си бяха планирали. В ръцете им попадна нужната информация. Нищо чудно сега и Бисеров да стане преподавател по Национална сигурност в Библиотекарския институт. Там са едно голямо котило-Цветлин Йовчев, Димитър Иванов-Гестапото. Навремето ролята на Бисеров се играеше от Стоян Денчев. Той беше човекът до Доган, който комуникираше с това задкулисие. Целта на Доган е само той да посочва кой да бъде назначаван, наказван и реабилитиран. Не случайно чрез тези хора се контролират прокуратурата и БНБ. Пак чрез тях се извърши най-големия грабеж на КТБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5837 |29.12.2016 Ст. Делийски за Фрог: Бисеров не е индивидуална девиация, много са като него . 2| 6409 |29.12.2016 Само във Фрог: Комисари ще прибират „бонуси” от имоти на мафията . 1| 3642 |29.12.2016 Предлагат 5 и 6 януари да са неучебни заради грипа . 6| 7946 |29.12.2016 Първо във Фрог: Пеевски купува Стандарт?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads