Реклама / Ads
44| 16916 |04.01.2016 НОВИНИ

Октай пред Фрог: Борисов е притеснен, че Турция ще удари модела КОЙ

.
Осман Октай
Премиерът Бойко Борисов е притеснен, че турските служби за сигурност ще ударят контрабандата на цигари и свързаните с „Булгартабак” фирми на модела КОЙ. В момента този мафиотски модел се прикрива и прави управляващите свой съучастник. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай по повод телевизионното интервю на министър-председателя.
 
Изопачаването на разговора от страна на Борисов с Ахмед Давутоглу показва, че той е притеснен от разкритията на Анкара и партньорските служби. Сега всички вкупом се крият зад гърба на Владимир Путин. Целият шум в момента е да се прикрие КОЙ. Не е вярно, че Реджеп Ердоган е звънял по нощите на премиера. Това не го позволява турската дипломация. Турция никога не би се застъпила толкова откровено и открито за някого. Не е по техните правила. Знам от мои източници, че Ахмед Давутоглу е изразил безпокойство от антитурската кампания, която се води в България. Попитал е Борисов дали застъпва тезата на Красимир Каракачанов, който е коалиционен партньор на ГЕРБ. Това е било всичко.

Виждате, че съвсем контролирано се пусна информацията за разговора през точно определена медия. И след това същата тази медия беше накарана да потърси Борисов за коментар. Премиерът направи огромен дипломатически гаф като предаде пред обществото подобен разговор на най-високо ниво и то по такъв неприемлив начин. В същото време бивши разузнавачи раздухват, че Лютви Местан е агент на Турция. Всичко това доказва, че има нещо, което се случва между София и Анкара, като то не е свързано с междудържавните и политическите отношения. Знаете, че главният прокурор Сотир Цацаров ходи два пъти на срещи в Анкара.

Със сигурност причината не е бежанския въпрос, който по своята същност е геополитически. Целта е бела турските власти да го запознаят с информацията която имат за контрабандата на цигари, за прането на пари и производството на амфетамини. Мълчанието на Цацаров след това разтревожи много играчи от престъпния бранш. И те решиха да си отмъстят с компрометираща кампания срещу южната ни съседка. Обръщението на Борисов към Давутоглу с малко име Ахмед, също е доказателство, че дипломацията ни е чужда. Подобно нещо не се случва по света, допълни Осман Октай.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5377 |04.01.2016 Доц. А. Христова за Фрог: Електоратът на бъдеща партия на Местан е съмнителен . 8| 5341 |04.01.2016 Само във Фрог: Държавата дава двойно повече за подслушване и следене . 19| 5224 |04.01.2016 Павлов: Тревожно е 10 месеца преди изборите да не са ясни кандидат-президентите . 18| 10531 |04.01.2016 В. Филипов за Фрог: «Овергаз» да се национализира като маша на Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads