Реклама / Ads
19| 4731 |23.06.2023 НОВИНИ

Олексий Данилов: Ще освобождаваме нашата земя с всички средства! Кой е този Шойгу?...

.
Олексий Данилов
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че Русия подготвя терористична атака срещу АЕЦ „Запорожие“. Ето какво казва по този въпрос Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов пред „Вот Так“.
 

- Колко вероятен е такъв сценарий в Украйна?

 

- Русия трябва да се махне от нашата територия. Колкото по-скоро тя го направи, толкова по-добре ще бъде за Русия и за руснаците. Що се отнася до следващия терористичен акт, който Руската федерация иска да организира, целият свят разбира, че ние ще предупредим всички за плановете на Русия. Трябва да работим заедно, за да направим всичко възможно и невъзможно това да не се случи.

 

- Може ли присъствието на експерти от МААЕ в Запорожката атомна електроцентрала по някакъв начин да попречи на плановете на Русия, ако има такива, да подкопае централата? И какво е МААЕ за Русия?

 

- Институция, която изобщо не може да контролира ядрените съоръжения.

Когато терористите превзеха ядрено съоръжение през март миналата година, МААЕ трябваше да реагира незабавно. Но те реагираха твърде вяло на това и сега целият свят има проблем от повече от година, който е, че терористите държат ядрен обект толкова дълго време. Как може това да се случи в съвременния свят, трудно ми е да кажа. Трябва да попитаме МААЕ как могат да допуснат това.

 

- Правилно ли разбирам, че степента на минно покритие на станцията е достатъчна руснаците да я взривят напълно, просто да я унищожат с чудовищни ​​последствия?

 

- Става дума за охладителната система. Може да възникне голяма експлозия, ако станцията няма достатъчно вода за охлаждане на ядрените блокове. Искам да кажа и друго. Днес се появиха новини за обстрела на моста Чонгар, който се намира в окупирания Крим.

 

- Можете ли да коментирате по някакъв начин тази информация? Обстрел от въоръжените сили на Украйна ли беше?

 

- Днес в страната ни се водят военни действия. И ако нещо се случи някъде, тогава имайте предвид, че вината не е наша. За това е виновна Русия, която нахлу на наша територия. Нашата задача е съвсем ясна и проста – да освободим цялата си територия, да стигнем до границите от 1991 година. Ние не се нуждаем от чужда земя, но няма да дадем своята на никого, включително и на полуостров Крим. Той ще се върне в нашата Украйна, това ще бъде нашата украинска земя, както беше определено през декември 1991 г. Целият свят тогава потвърди границите на страната ни. И ние няма да позволим на никого да ни вземе земята. По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Украйна се готви да нанесе удар по територията на Крим, по-специално със западни ракети "Химарс" или "Сторм Шадоу".

 

- Фактът, че целият свят смята, че Крим е украинска територия и това е така, означава ли, че такова оръжие може да се използва на територията на Крим?

 

- На наша територия ще използваме всякакви средства за унищожаване на армията на Руската федерация, която е незаконно тук. Това са терористи, които нахлуха в нашата земя и наша задача е да ги унищожим. Където и да сме, ние ще се справим с тях - по всякакъв начин, по всяко време на деня, всеки ден, докато не освободим нашата територия. И какво ще бъде - "Хаймарс" или други средства за унищожение, ние ще решим. Това е наша територия, ние имаме право да я освободим. В същото време Сергей Шойгу заплаши при такъв сценарий с ответни мерки и удари по центровете за вземане на решения.

 

- Какво я очаква Украйна в този смисъл?

 

- Кой е този?

 

- Сергей Шойгу, министър на отбраната на Руската федерация.

 

- Това ли е онзи, който каза на Путин, че ще превземе Киев за три дни?

Същият, който постоянно атакуват страната ни с ракети? Не разбирам за какво говори. Целят се в Киев почти всеки ден. Дори когато имахме посредници, които първо искаха да говорят с нашия президент, а след това с президента Путин, те дори мислеха да ударят столицата на Украйна с ракети този ден. За нас това не е новина. Иска да ни изплаши? Много пъти ни плашат… Вече отвоюваме своята земя и така ще бъде докато си я върнем цялата.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2648 |15.06.2023 Олексий Резников изрази увереност в подкрепата на съюзниците за Ф-16 . 3| 2756 |30.05.2023 Олексий Резников с оптимистични новини за Украйна: Имаме сериозни шансове за пробив през лятото . 10| 3069 |26.03.2023 Олексий Данилов: Кремъл взе Беларус за ядрен заложник . 9| 5961 |12.03.2023 Олексий Данилов: Колаборационистите масово бягат в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads