Реклама / Ads
19| 11977 |09.10.2021 НОВИНИ

Опасни герои от скандала „Осемте джуджета“ ме преследват 6-та година – случайно

.
Прокурор Димитър Франтишек Петров Източник: Нова тв
Това, което ще прочетете, са случаи, ще ви се стори абсурдно, но то е част от българското всекидневие. Гледах разследването на Антикорупционния фонд „Осемте джуджета 2“. Гледал съм и първата част. Журналистът Николай Стайков и екип разговарят с бизнесмени – баща и син, които имат търкания помежду си, а адвокати ги съветват да потърсят помощ от „важни фактори“. Така те попадат при бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен като Пепи Еврото.
 

В ресторанта „Осемте джуджета“ той приемал нуждаещи се от „помощ“ и връзки с важни прокурори и самия главен прокурор. Уреждали проблеми срещу тлъсти такси и прехвърляния на фирми и бизнес. Умопомрачителна история, в която важна роля играе и съпругата на Еврото – Любена Петрова. Жената днес притежава имоти, жилища, фирми, милиони не само в България, но и в Гърция. „Кариерата“ й тръгва от сдружение „План Б“, което яростно защитаваше главния прокурор Сотир Цацаров, а след това неговия приемник Иван Гешев.

От разследването на Стайков става ясно, че при Еврото в споменатия ресторант често ходели прокурори, между които Димитър Фратишек Петров, любимец на Цацаров, а след това  на Гешев – в момента е върховен прокурор в спецпрокуратурата.

Запомнете действащите персонажи.

 

В понеделник, 11.10.21 г. съм призован за повдигане на поредно обвинение по едно дело, което прокуратурата е започнала срещу мен преди близо 6 години. То бе образувано по сигнал на? – Любена Петрова. Няма да коментирам самото обвинение, нека съдът решава. На първото заседание на съда от страна на обвинението в залата се явяват двама прокурори: Димитър Франтишек Петров и… братът на Пепи Еврото – Емил Петров. Последният е командирован от Враца и назначен за зам.-шеф на Апелативната прокуратура в столицата.

Тежката артилерия Франтишек и Петров срещу журналиста-престъпник!

 

Оттам насетне се случва следното: Два пъти съдът връща делото заради несъстоятелен обвинителен акт. Но прокуратурата не се отказва и измисля нови и нови начини да повдигне нови обвинения. Междувременно съдът е уважил искането на защитата за отвод на Емил Петров.

 

Сещам се какво ви идва наум, но аз смятам, че е пълна случайност замесени лица в корупционни сюжети да ме преследват шеста година. Не вярвам също Цацаров и Гешев да имат пръст в това, както вече ми казват няколко техни колеги. Дори намекват, че неприятностите ми идват от още по-високо… Но как така, нали всички те са чисти, морални и неподкупни хора, верни служители на закона и правото, а не някакви долни корумпирани и зависими типове, както някои се опитват да ги изкарат.

 

Вярвам на правосъдието. Но и Тарантино е малко прав като казва: На беззащитния насилието понякога помага. Поне във филмите е така…

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3084 |09.10.2021 МВФ иска още информация за скандала с Кристалина Георгиева . 33| 8608 |07.10.2021 Радев: Аз съм човек на дълга. Претенцията, че са герои, оставям на други . 10| 5584 |05.10.2021 Керемедчиев: Досиетата „Пандора“ са взривоопасни. Ще изкарат много сериозни и мръсни сделки . 33| 19174 |04.10.2021 Pandora Papers: Двама ”бивши” български политици изплуваха в гигаскандала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads