Реклама / Ads
2| 3412 |23.12.2020 НОВИНИ

Опозиционни партии и организации се разбраха за съвместни действия за честни избори

.
Съвместни действия за честни избори ще предприемат организаторите на антиправителствените протести от т.нар. ”Отровно трио”, Съюз ”Демократична България”, партия ”Има такъв народ” и движение ”Изправи се.БГ”.
 

"Взаимно сътрудничество за контрол над изборния процес е нашето оръжие за предстоящата битка на гражданите за промяна“, се заявява в декларация, изпратена до медиите от "Отровното трио".

 

Пред БНР Арман Бабикян заяви, че не става дума за предизборна коалиция:  "Става въпрос за общо съгласие за контрол над изборите, толерантно провеждане на кампанията помежду ни и възможност за работа по общи стратегически цели на страната, след това в парламента".


Според Тошко Йорданов от партия "Има такъв народ" постигната е принципна договореност:  "Просто всеки - където има наблюдатели или застъпници, да следи за честността на изборите". Днес изтича ултиматумът, който Велислав Минеков даде за постигане на съгласие, за да не прекрати участието си в т.нар. "Отровното трио".

 

"Демократична България" има принципна готовност за сътрудничество с всички протестни формации по приоритетите съдебна реформа и честността на вота.

Така съпредседателят на Съюз "Демократична България" Христо Иванов коментира пред "Хоризонт"  декларацията на "Отровното трио".

На този етап няма подписано споразумение и не може да се говори за предизборна коалиция, посочи Иванов:


"Принципно, ние сме изразили съгласие - не е имало някакви преговори, за да можем да говорим, че се е постигнала договореност. Не е имало някакъв процес на обсъждания. Ние сме отворени, готови и даваме конкретни стъпки в това отношение. Искам да кажа следното много ясно - ние изначално сме готови да участваме във всякакви такива инициативи и предлагаме конкретни свои действия в това отношение. Не мога да говоря в момента и няма в момента някакво споразумение или някакви други общи знаменатели. Има, така да се каже, добронамереност от всички страни за тази необходима цел".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4902 |16.11.2020 Близо 90 организации с призив към ЕС за общо законодателство за защита на журналисти и активисти . 13| 4591 |26.10.2020 "Отровното трио" и партии извън НС: Доброволци да наблюдават изборния процес . 22| 5933 |20.10.2020 ”Отровното трио” кани на среща извънпарламентарните партии . 32| 7578 |08.10.2020 Отровното трио към Вебер: Три антиевропейски партии подкрепят Борисов, защо не искате оставката му?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads