Реклама / Ads
16| 2943 |19.03.2024 НОВИНИ

Изтече срокът, който ГЕРБ и ПП-ДБ си дадоха за преговори. Не е ясно има ли съгласие

.
Изтече 24-часовият срок, който си дадоха от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за преговори за продължаване на съвместното управление. Все още не е ясно има ли постигнато съгласие. Към момента преговорите са прекъснати, съобщава БНТ, позовавайки се на свои източници.
 

Преговорите са били прекъснати - не е ясно дали временно, или окончателно, съобщава още и bTV. Според неофициална информация на медията правителство няма да има.

 

Малко по-късно пък се появи нова неофициална информация, съобщена от NOVA - че преговорите са подновени.Според източници на "Дневник" новият споменаван краен срок за техен завършек е 15 часа.

 

Основното различие между двете формации се очертава проектосъставът на кабинета. От ГЕРБ-СДС по-рано днес казаха, че пречката за преговорите е "един министър Тагарев".





Още вчера пък премиерът в оставка Николай Денков коментира, че разпространеният в медиите проектосъстав на кабинета не е приемлив за ПП-ДБ.

 

Тази сутрин съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира пред медиите, че все още няма новини.


"Обсъждаме всичко. Надявам се да продължат обсъжданията, но към момента нищо не можем да съобщим. Днес се надявам всички да сме реалисти", заяви Иванов.

Междувременно от предзидентството потвърдиха, че държавният глава е готов да приеме Мария Габриел, когато тя е готова с решението си за мандата.


След като получи първия мандат от президента вчера, Мария Габриел обяви, че няма да се бавят цяла седмица, а до днес в 12 часа на обяд ще обявят решението си - ще бъде ли изпълнен мандата. Същото потвърдиха малко по-късно и от централата на ГЕРБ.

 

Днес се очаква отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори. Крайният срок, за да се разберат ще има ли ротация между "Продължаваме Промяната-Демократична България" и ГЕРБ-СДС, бе 12 часа.





Предполагаше се, че в този час Габриел ще върне мандата - изпълнен, или не. Това връщане обаче не се състоя. Редно е да се каже, че президентът Румен Радев в този час има и друга среща, която за него явно е по-важна от това дали ще има правителство, или не.

 

Никой от преговорните екипи от 12 часа насам не е излязъл с информация пред журналистите.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2557 |19.03.2024 Заподозреният за убийството на Митко от Цалапица ще бъде предаден на съдебните власти в България утре . 2| 2822 |19.03.2024 На първо четене: Шофьорските книжки в ЕС стават електронни . 1| 2543 |19.03.2024 Пускат окончателно на свобода Червения пират . 0| 2615 |19.03.2024 Два месеца след убийството на Пейо Пеев: Велико Минков все още призовава за ДНК тест, за да се грижи за детето на Габриела

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads