Реклама / Ads
0| 3015 |30.04.2022 НОВИНИ

Оръжие и газ ще са темите на Коалиционния съвет утре

.
Партиите в управлението се събират на Коалиционен съвет утре, за да обсъдят как България да продължи помощта си за Украйна. Ще се обсъждат и теми, свързани с енергийната сигурност на страната след спирането на доставките от руския ”Газпром”.
 

Пореден опит за постигане на съгласие за помощта към Украйна ще бъде направен утре на Коалиционен съвет, съобщи за БНР депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов. Той беше част от българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, която в четвъртък посети Киев.

 

"Основната тема ще бъде трасиране в резюме на това, което се случи, и това, което видяхме в Украйна, за да може тези, които прецениха, че няма да изпращат хора с нас в делегацията и които останаха в България, да чуят какво ще им разкажем и да се надяваме, че ще излезем с обща позиция, защото наистина това, което видях с очите си е страшно".

 

Балабанов се надява на база на получената информация БСП да промени досегашната си позиция. В разговори с президента Володомир Зеленски е станало ясно, че Украйна не настоява единствено за военна помощ.

 

"Той не помоли за оръжие - тоест, благодаря ви, че дойдохте, както бяха спекулации - сега какво оръжие ще ни пратите. Той помоли за подкрепа по принцип. Тази подкрепа се изразява и в хуманитарен и в морален и в духовен план."

 

Нужно е малко време, за да се реализират алтернативните доставки на газ.

"Ще има алтернативни варианти, въпросът е, че ни трябва малко време в идния месец. Да, може да варират цените в идните месец или два, но трябва да го отстоим стоически, защото пък после с действията, които предприемаме, трябва да ви уверя, че дори може и да се понижи цената на газа, защото все пак имаме варианти", каза Балабанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3206 |29.04.2022 Борисов: Нинова казва едно, Василев - друго. На кого да вярвам? ГЕРБ е да се даде оръжие . 0| 4452 |29.04.2022 Проф. Евгений Дайнов: Позицията на Радев е позорна. Газът е оръжие в очите на Кремъл . 0| 3235 |28.04.2022 Митрофанова плаши ако дадем оръжие на Киев, кани Кирил Петков да посети Донецк и Луганск . 0| 3580 |28.04.2022 „Кинтекс“: Нинова отчаяно опитва да спре говоренето за възможни доставки на оръжие за Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads