Реклама / Ads
0| 8524 |03.05.2022 НОВИНИ

Балабанов: Вместо да е с нас в Украйна, гледам я Нинова по пазарите...

.
Станислав Балабанов Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
”Видяхме ужасяващи неща, които няма как да приема в съвременна Европа. Идеята на това пътуване бе насочена и към един от коалиционните партньори - БСП. Категорична грешка е, че не изпратиха свой представител. Вместо да е с нас в Украйна, гледам я Нинова по пазарите да говори с хората как ще намаля ДДС-та и ще налага таван в цените”. Това коментира Станислав Балабанов от ИТН по повод отказа на БСП да включи свой представител към българската делегация, която посети украинската столица Киев.
 

"В Буча беше изключително тежка гледката. Бяхме в православна църква върху масов гроб, където 97 души са били брутално убити. Свещеникът ми каза, че оцелелите са били арестувани от руснаците, а на него са му казали: Спасявате това, че си с расо и кръст. Няма да те убием, обаче искаме да гледаш и да помниш това. Без свян ги избиват с по един куршум в главата", коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

 

За срещата на делегацията ни с украинския президент Володимир Зеленски депутатът разказа: "Не се държеше като политик. Държеше се като човек, който има нужда от помощ, беше изключително откровен и адски уморен. Той не поиска оръжие от нас. Каза ни: Знаем, че България не е военна мощ номер 1 в Европа. Едно от предложенията му беше тяхната военна техника да идва в България, да я ремонтираме и да я връщаме. Зеленски предложи икономически връзки между двете страни. На пристанище "Варна" да пристигат количества зърно - хем да захранваме България, хем да изнасяме зърно за чужбина. Друго предложение беше за евтина електроенергия от Украйна, която може да продаваме на страни в Европа".

 

Зеленски е предложил на делегацията ни и да се инвестира във възстановяването на инфраструктурата на Украйна.

 

"Нямаме ресурс да изпратим кой знае какви неща в Украйна. Обвиняват ни, че ще се вкараме във война. Цяла Европа изпраща кой каквото може. Не виждам държава, която е вкарана във война или е пострадала. Ще разкажа на Корнелия Нинова какво видяхме. Натискайки бутона в залата, някъде там до теб има хора, които плащат с цената на живота си. Песимист съм за решението на БСП. Предложението трябва да бъде изчистено в детайли. Не говорим за конкретно изпращане на оръжия и войска. Обсъждаме по-скоро ремонт на оръжия", обясни Балабанов. 

 

Той не очаква коалицията да се разпадне на база тези гласувания в пленарната зала.

"Темата със Северна Македония е залегнала в коалиционното споразумение. Тогава ще е интересно. Категорично няма да отстъпим в нашата позиция", подчерта Балабанов.

 

Депутатът от ИТН посочи, че България спазва договора с "Газпром", платила си е всичко, но въпреки това кранчето е спряно. 

 

"Няма легален път по този казус. Трябва да реагираш прагматично. Варианти има, трябва ни малко време. Човекът, който подаряваше немски овчарки на Путин, 10 години ни лъга за пълната диверсификация и енергийна независимост, а се оказа, че е бил в услуга на сегашния агресор", каза още Балабанов.

 

"Президентът е независим и свободен да бъде коректив на властта в момента.

Решенията, които взима публично, са негова отговорност. Говорил е с категоризиране и за политически шарлатани, трябва да се лишим от тези определения. В момента опозицията е креслива, но си трае и казва, че нямаме нужда от избори", завърши политикът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 60391 |03.05.2022 Как Путин е ”набивал канчето” на Борисов, който днес играе атлантик, вместо да е в съда . 0| 4579 |01.05.2022 Заков: Г-н Кулеба е прав. Който не доставя оръжия на Украйна, подкрепя руската агресия . 0| 3655 |01.05.2022 Путин иска да управлява глада, да сложи ръка върху зърното в Украйна, смята бивш енергиен министър . 0| 4159 |30.04.2022 Датчанин е убит в Украйна, сражавал се е на страната на украинските сили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads