Реклама / Ads
2| 3588 |28.08.2023 НОВИНИ

Осем приоритета в Националната стратегия за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма

.
Осем приоритета в Националната стратегия за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма Източник: МС
Осем приоритета са заложени в Националната стратегия за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма.

Сред акцентите в тях са повишаване на осведомеността на частния и публичния сектор и по-ефективно взаимодействие помежду им чрез информационни кампании и семинари, увеличаване на броя и подобряване на квалификацията на администрацията, засилване на контрола върху преноса на парични средства през границата, съобщиха от правителствената информационна служба.

 

Документът беше представен на заседанието на Съвета за координация и сътрудничество за осъществяване на Националния механизъм за определяне на политиките и за координация в сферата на мерките за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма днес. Предстои да бъде внесен за гласуване в Министерския съвет. 

 

Националната стратегия е изискване, залегнало в одобрения от кабинета през декември 2022 г. план за изпълнение на препоръките на Комитета на експертите за оценката на мерките срещу изпирането на пари към Съвета на Европа (Комитета MONEYVAL) от май м. г. Тя стъпва на проучения международен опит и методическите ръководства за разработване на стратегически документи в България.

 

В рамките на заседанието на Съвета за координация и сътрудничество бе приет и план с конкретни действия, срокове и отговорни институции за изпълнение на част от действията, препоръчани от Комитета MONEYVAL в частта за оценка на ефективността. Сред тях са приемането на националната стратегия и прилагането на целенасочени финансови санкции, свързани с финансирането на тероризма.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3901 |28.08.2023 Започва подготовка на военни от българските ВВС и тези на Националната гвардия на Тенеси . 4| 4063 |25.08.2023 Сарафов иска ВСС да накаже седем лица заради “Осемте джуджета”. ”Чадър” над Димитър Франтишек? . 13| 2421 |22.08.2023 Дания започна обучение на осем украински пилоти за летене с изтребители Ф-16 . 6| 4641 |22.08.2023 Николай Стайков: Очевидно някой трябва да ”изгори” заради казуса ”Осемте джуджета”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads