Реклама / Ads
17| 4367 |09.04.2020 НОВИНИ

Още 30 души у нас са регистрирани с коронавирус за денонощието

.
Още 30 души у нас са регистрирани с коронавирус за денонощие. От тях 16 са в София. Това стана ясно от редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Така общият брой на болните става 611. От тях мъже са 341, а жени 270.
 

От новите болни 13 са настанени в болница. Броят на заразените медици става 33. 62-годишна лекарка е болна, но тя не е имало достъп до пациенти. Предполага се, че външно е прихванала вируса. Един мъж е починал на 72 години в Шумен с придружаващо заболяване карцином на белия дроб.

 

Относно изследването на полицаите Ангел Кунчев съобщи: "Изследвани са 1016 души полицаи. Средната възраст е 39 години. Това са хора с интензивни контакти. 1007 са с отрицателен резултат. Двама души са се срещнали скоро с вируса, а  7 вече имат изградени антитела т. е срещали са се с вируса назад във времето. Един човек има леки симптоми, но резултатът е отрицателен. Това означава, че епидемията е под контрол, няма шанс още за масов имунитет". Експертът обясни, че в момента има и други вируси, защото миналата седмица той е имал лек фарингит.

 

Ген. Мутафчийски обясни: „Оздравелите са под опеката на личните лекари. Остават си вкъщи, защото изчистването на вируса не значи моментално спиране на всички симптоми. Дълго време остават последиците. Кашлицата продължава повече от 1 седмица.  Пациентите имат безсилие, дискомфорт. Американски колеги се интересуват от нашия опит. Презентирахме по-късно интубиране. Готви се такава публикация от американските колеги, в която ще обявят и нашия опит. Как ви звучи, че нямаме имунитет и разхлабване на връзките?! Няма данни за болните, които са изградили имунитет.

 

Карантиниране в този вид забранява плановата дейност.  Говори се за зелен коридор за бременни и ваксинация на малки деца след Великден, за възобновяване дейността на ДКЦ-та и стоматологичната помощ. Не се знае доколко време ще се борим с коронавирус. Трябва да се върнем към получаване на всеобхватна помощ". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4875 |08.04.2020 Шефът на Европейския изследователски съвет подаде оставка заради коронавируса . 9| 3716 |07.04.2020 Отзоваха консула ни в Хага, събирал такса ”коронавирус” . 3| 3657 |07.04.2020 Борис Джонсън e в интензивно отделение заради коронавирус . 13| 6066 |06.04.2020 Държавата крие какво купува заради коронавируса, от кого и на какви цени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads