Реклама / Ads
0| 2759 |30.03.2022 НОВИНИ

Още един следовател от НСЛС ще се бори за място във ВСС

.
Кандидатурата на Наталия Стаменова - следовател в отдел „Специализиран“ в НСлС, е издигната от следователи от Националната следствена служба и от следствените отдели при окръжните прокуратури в Благоевград и Бургас.
 

Наталия Стаменова има над 26 години юридически стаж. Професионалната ѝ кариера започва през 1993 г. в Столична следствена служба - Стопански отдел. В периода от 1997 г. до 2006 г. последователно е била следовател в Окръжна следствена служба - Перник и в Окръжна следствена служба – София. От 2006 г. е следовател в Националната следствена служба. Участвала е в създаването на Камарата на следователите в България, била е секретар на Колегията при Софийска окръжна следствена служба, а в периода от 2012 г. до 2014 г. е била член на Управителния съвет на Камарата, уточни "Параграф 22".

 

Вносителите на предложението посочват, че следовател Стаменова се ползва с безспорен авторитет в професионалната общност. Според тях „избирането ѝ за член на Висшия съдебен съвет би било логична следваща крачка към използване на нейния капацитет като личност и професионалист с богата и многостранна подготовка“.

Следовател Стаменова е лектор по темите за разследване на данъчни и документни престъпления, има публикации в Бюлетина на Асоциацията на прокурорите. Три пъти е избирана за член на Комисията по атестирането и конкурсите към Прокурорската колегия на ВСС.

 

На базата на професионалната си подготовка и личната мотивация за самоусъвършенстване, тя е изградила качества, които я определят като отлично подготвен следовател, постигащ значими резултати в работата.

 

При водене на разследванията демонстрира задълбочени познания, като е финализирала успешно голям брой досъдебни производства, а изразените от нея становища са възприети като аргументирани и кореспондиращи с доказателствата и материалния закон.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3599 |29.03.2022 Съветникът на руския президент Медински: Среща между Путин и Зеленски - само при определени условия . 0| 18690 |28.03.2022 Етичната комисия на НСлС в ”шах” заради човека на Гешев, кандидат за ВСС . 0| 3066 |27.03.2022 Доц. Ангел Кунчев: COVID ще стане един от многото респираторни вируси . 0| 3445 |25.03.2022 Христо Проданов: Към момента нито един хотелиер не е получил помощ за настанените бежанци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads