Реклама / Ads
30| 23637 |22.08.2019 ИНТЕРВЮ

Осман Октай пред Фрог: Стефан Данаилов да е жив и здрав, но той ли е новина номер едно?

.
Осман Октай
Изненадан съм, че не видях Борисов да държи ръката на Стефан Данаилов. Това каза пред Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай. Ето какво още сподели той:
 

 Г-н Октай, преди ден адвокат Марин Марковски каза в тв интервю, че България от страна на цветята е станала страна на вампирите. Следейки случващото се у нас вие имате ли подобно усещане?

Откакто парламентът и правителството са в отпуска, медийната среда достигна своя апогей в омърсяването си. Ден и нощ слушаме за  чумата по свинете и тяхното загробване. От сутрин до вечер предават: „ Сметището България гори“, „Убиха и ограбиха възрастни хора“, „Изнасилиха и умъртвиха дете в Сотиря“ „Откриха разфасовани човешки тела в Негован“, „Бременна скочи и умря на място“, „Младеж се обърна с АТВ и загина“, "Зверски пребиха човек на "Левски". Като добавим и касапницата на пътищата, филмите на Хичкок ряпа да ядат. Това облъчване  не е за ден-два. То продължава със седмици  Сега слушаме нонстоп за счупената тазобедрена става на Стефан Данаилов. Нека човекът да оздравее бързо. Пожелавам му го най-искрено и нищо лошо не влагам в това. Но не само при него са тези здравни проблеми, за да се занимава цялата държава с тях. Това ли е новина №1 на България?

 

Имате ли подозрения, че ужасът може да се насажда умишлено?

Когато всичко това се случва, се внушава на българина, че щом вие не сте чумави, а пожарът по сметищата не е до вашия двор, щом вие сте живи  здрави и  не са ви нападнали, убили или ограбили, и щом не са изнасили и убили детето или внучето ви, значи нямате право да се оплаквате. Значи трябва да сте доволни на мижавата пенсия, която получавате или на мижавата си заплатка.  Щом не сте в бедствие или не ви е споходила трагедия-яжте си комата хляб и кофичката кисело мляко и бъдете доволни. Както е казано-дайте на народа хляб и зрелище. В момента се провежда  психоатака към цялата нация. Това се прави с пълното съдействие от страна на  всички институции и контролираните медии. Убеден съм, че с подобни новини, отразявани по този начин се нанася  психотравма на нацията. Някой дава ли си сметка какво чуват и гледат нашите деца? Как тези новини, пикантно и с пълнота поднесени, въздействат върху крехката им психика? Защо не се пази достойнството на хората, станали жертва на едно или друго престъпление? Чудно ми е къде в тази драматична ситуация е човекът, който се бие в гърдите, че решава всеки проблем.

 

За премиера ли питате?

Да, говоря за Бойко  Борисов.  Не го видяхме нито при загробването на прасетата, нито с ветеринарните лекари на преден фронт. Не го  видяхме като главен пожарникар на държавата да е начело при  гасенето на пожарите. Не го видях да търси изнасилвача на дете, в каквато роля сме го виждали.  Най-съм изненадан, че не го видях да държи ръката на Стефан Данаилов в бургаската болница... Истината е, че всичко това води нацията до шок и парализа.  Всеки се затваря в черупката си. И единственото, което го крепи е да си повтаря,  че целият ужас от екрана не стига до  неговата къща. Ето това се постига с тези медийни атаки. С една дума: облъчване на населението.

 

 А кои теми смятате за злободневни?

Има много сериозни теми, които имат пряко отношение към управлението на държавата и  тепърва ще разискваме. Това са например изборът на главен прокурор,  изпращането на Пламен Георгиев на задгранична работа,  изтеклите данни от НАП. От голямо значение е също поведението на  политическите формации за местните избори. Всичко това тепърва ще излезе наяве, независимо от психоатаките. Важно е да се разбере, защо след като имаме толкова хубави пътища, смъртността на тях е най-голяма в Европа. Би ми било интересно да разбера защо властта толкова бързо скри Пламен Георгиев близо до Барселона. Да не би Борисов да се притеснява от нещо?! 

 

Интервю на Катя Илиева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6216 |20.08.2019 Д-р Делян Георгиев: Добро съвпадение е лекарят за определено време да бъде и кмет . 1| 5010 |10.08.2019 Симеон Фелеков, ЧЕЗ Разпределение: Подобряваме сигурността на електрозахранването във Видин и Монтана . 9| 10826 |30.07.2019 Доц. Димитър Дъбов пред Фрог: У нас не се живее нормално, Столична община и съдът се подиграват с нас . 17| 9029 |27.07.2019 Мирослав Найденов пред Фрог: Ако скриете свинското с чума в хладилника, след размразяване, заразата пак ще плъзне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads