Реклама / Ads
14| 30787 |26.11.2021 НОВИНИ

Осман Октай: Къде проспаха българските консулски отдели и службите ни натискът на Ердоган в Турция?!

.
Осман Октай
Къде проспаха българските консулски отдели и службите това, което стана в Турция. Те проспаха тази подготовка и пропагандата на турските медии преди изборит в България, което не би станало без съдействието на Ердоган. Поставиха нашите сънародници между чука и наковалнята. Това заяви анализаторът Осман Октай.
 

Както се проби ядрото на БСП на тези избори, така ще се пробие и ядрото на ДПС, ако не се промени. Това управление на ПП трябва да подаде ръка на мюсюлманите и кадрите на ДПС, за да ги измъкне от лапите на Доган, предрече "политическият Нострадамус" в "Евродикоф" по Евроком.


Бил съм в най-мръсната кухня на политиката и знам, как се правят избори, знам какви са манипулациите. Познавайки коридорите на властта знам как се контролира избора през малките населени места и делата на престъпни групи. Това е начинът да се правят избори, посочи той.

 

Казах, че България ще тръгне по пътя на промяната, когато част от тези 2 млн., обучени на Запад и младото поколение, виждайки драмата на своите родители, излъгани от т.н. демокрация, ще се върнат да подредят държавата на излъганите родители. Един процент да се върнат, това са 20 000. Точно лятото на миналата година те избухнаха на протестите. Българските граждани подкрепяха на 70-80% този протест. Подкрепяха, но не излизаха от страх. И това ми даде основание, че промяната  започна от площада в София. И ако протестът не беше получил подкрепа от президента Радев, никой нямаше да реагира. Президентът Радев бе като институционален водач и това отразиха всички медии в Европа и смета. Това се видия и от лидерите на Европа. И нямаше как евроинституциите и американските институции да не вземат отношение. И затона направих извода, че тази вълна няма как да не освети чекмеджетата и корупционните схеми, обясни Октай.

 

Заговорът между Борисов и Ердоган, на който Борисов рече "кажи му аго, да му стане драго" точно на Трети март, показа за готвен договор между ГЕРБ и ДПС. После на пресконференция на ДПС Ердоган поздрави Бойко Борисов и предрече сватбата между ГЕРБ и ДПС, без да коментираме кой е булката, кой женихът. Тогава пък се появи ИТН и предрекох, че Слави ще вземе 50 мандата. Но по начина както Слави водеше консултациите на изборите, нямаше как да се състави правитество. Това им го казах на ИТН и те ми се разсърдиха, посочи Октай.


ДПС започнаха подписка в цяла България, че президентът Радев е заплаха и няма да допуснем втори възродителен процес. После Борисов и Карадайъ отидоха в Анкара. И там е решено Карадайъ да играе за президент, върна се той към симбиозата "Ердоган-Борисов" и участието на ДПС в нея.

 

Бойко подлъгал Ердоган , че ще вземе 80 мандата. А Ердоган обещал 100-150 000 гласа. Адрейрайчевци също предричаха победа на ГЕРБ със 7-8"%. Вкарването на Кирил Петков в КС удариха децата ни в Европа. И ето - децата ни плащат от Европа у нас, а те не ги искат. И тогава казах, че няма начин момчетата от "Продължаване на промяната" да не са първа политическа сила. И познах, обясни Октай.

 

ДПС с гласовете от Турция и заиграване с етнокартата са разчитали, че ще имат 40-50 мандата. Плюс осемдесет мандата на ГЕРБ, казвали на Ердоган. Разчитали са и на Герговци от ДПС. В сценария е влизало и това, че Нинова нападна в гръб президента. И тогава казах, че ПП ще вземат 65-70 мандата, посочи още той сметките на заверата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4343 |26.11.2021 Експерт: Къде са от Държавната агенция "Пътна безопасност"? . 0| 2804 |26.11.2021 Работна група от РСМ начело с Османи ще помага за транспортирането на пострадалите на ”Струма” . 10| 5152 |25.11.2021 Къде може да пътуваме в Европа? Ето всички държави и всички мерки . 1| 3894 |24.11.2021 Буяр Османи: Добрите отношения с България нямат алтернатива, ще търсим решение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads