Реклама / Ads
2| 4312 |14.03.2024 НОВИНИ

Иво Беров: Борисов говори огромни глупости. Картата "Турски поток" е най-големия скандал през последните 5 години

.
Източник: скрийншот
На откровената простотия може да се противопостави само човек, който е изключително надарен като обаяние и чувство за реакция. Такива хора се раждат много рядко и не са измежду сегашните политици. Тук изключвам Бойко Борисов, който просто ги умее тези неща. 
 

Това каза в "Честно казано с Люба Кулезич", Иво Беров.

 

"Например, като кажеш на Борисов какво става с “Турски поток” и откритата карта, той веднага казва огромна глупост и никой не го забелязва. Той каза, “да, този поток е единственото печелившо предприятие в България".

 

"Това така си минава, сякаш всички са свикнали на този начин на говорене и така наречените анализатори, които не са никакви анализатори, никой не отговаря. По този начин като се сблъскат две противоположни твърдения, едното е за пътната карта, което е може би най-големия скандал през последните 5 години, а другото са абсолютните глупости на Бойко Борисов и си минава". 


"Избирателите си казват. “ами то по-скоро Бойко е прав, защото той строи магистрали и говори с много убедителен глас". 


"Сериозните партии, в каквито е и акад. Денков, не биха се занимавали с този начина на изразяване", каза Беров.


"Бих искал да обясня защо партии като “Продължаваме промяната” направиха тази "чудовищна" коалиция, след като години наред говореха против Бойко Борисов и защо изпраха Борисов". 







"Първото нещо е, че Бойко Борисов не беше изпран от ПП-ДБ, той беше изпран от българския гласоподавател, който образно мислеше по следния начин, “да, той може тука нещо да е позгрешил, дори да е пооткрадвал малко, но той е готин и строи магистрали”. Тук беше неговото първоначално изпиране. След това ПП-ДБ не можеше да го изпере чрез съдебната система, защото както всички знаят тя тук не работи и доскоро обслужваше Бойко Борисов".


"Третото, най-важно е, те го изпраха политически, да, но каква беше другата възможност, да кажат, “да, ще направим някаква коалиция, сглобка или каквото и да било там и ще изневерим на нашите избиратели” и оттук въпросът е какво следва, защото освен всичко друго политиката е и въпрос на разум и съчетание на интереси. Това, което следва е много по-лошо, от това, което е сега".

"Смисълът на влизането на ПП-ДБ в новата конфигурация, в която управлява с ГЕРБ е друг". 


"Какво е нужно да имаме справедливост и нормална съдебна система, която действително да се бори с корупцията. Промените в Конституцията само създават възможност за създаване на правова държава. Нямаше да има нужда от конституционни промени ако имаше свестен човек за главен прокурор". 







"Най-важното, което трябва да се направи в момента и то под натиска на ПП-ДБ и най-вече чрез обществен натиск е не само в другите регулаторни органи, но и във ВСС да се назначат свестни хора, които да изберат един приемлив за всички главен прокурор".


"Тук бих искал да кажа нещо, което може би и ПП-ДБ и ГЕРБ биха отхвърлили, но защо в избирането на тези органи да не се приемат и предложения на БСП например. Поне в момента и те са заинтересувани да има промени в правосъдието, чрез които България наистина да се превърне в правова държава. Какво пречи да има плаващи мнозинства? Да се каже, “да, ние сме правова държава”, следователно ние назначаваме хора, които са приети и уважавани", обясни Иво Беров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4047 |14.03.2024 Горан Благоев: Да се молим за един достоен патриарх, защото този, който се е задал от Пловдив е тежко и горко ни . 7| 2678 |14.03.2024 Литовското контраразузнаване: Руските спецслужби стоят зад нападението с чук срещу съветника на Навални . 0| 2467 |14.03.2024 Силен трус разлюля Фукушима . 3| 2787 |14.03.2024 Майката на Даная: В коя прокуратура да вярвам? В тази на джуджетата или в тази на Нотариуса?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads