Реклама / Ads
0| 11622 |20.07.2022 НОВИНИ

Иво Беров: Четворната коалиция да седнат на масата и си кажат: ”Защо ги ручахме тези жабета”

.
Иво Беров
Има липса на полезен ход. Искам като се събере четворната коалиция, да се наредят на масата , да се спогледат и си кажат ”Защо ги ручахме тези жабета”. Пак е същата коалиция. Може да е Асен Василев. А ядем и ние тези жабета. Това заяви журналистът Иво Беров.
 

Еин човек живее в своята медийна бърлога - той е велик. Всички останали са национални предатели. И Тошко Йорданов сочи всички и казва. Ти си национален предател, ти си, ти си...Човек, който пее сравнително добре чалга, ще съставя правителство и казва кои са национални предатели. От телевизора Слави сваля правителство. допълни той в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

 

Аз се чудя защо говорят, че Иво Прокопиев е медиен монополист, след като на медийния пазар има всякакви, а Прокопиев е бутиков. ПИК или Труд все още се опитват да пробутат някоя новина. При Слави Трифонов пък става директно - от телевизора той сваля правителството. Предполагам той си пише сценария, може би си го наизустява. Да, ИТН сега омекнаха, защото ако така продължат ще загубят и суверенът, на който се подчиняват, ще ги изхвърли от парламента. Той пак от тази бърлога ще започне да говори за Северна Македония и македонския език - как ще предадем българския език, каза Иво Беров.

 

Кирил Петков добре е схванал опасностите. Защото какво ще му хрумне след един-два месеца на този, който стои в тази бърлога. Може пак да говори за национални предатели.

Петков е схванал и спиралата на изборите - как да се измъкнем от тях.

 

Става въпрос за съдебна реформа. Борисов казва, че не е откраднал и стотинка. Няма от какво да се страхува. Прежалва Гешев, България се отървава от корупцията. Новият прокурор има авторитет сред всички. И тогава Бойко Борисов бива оневинен, сподели хипотетично той.


Трябва да се мисли за следващите избори от ДБ и ПП - те ще дойдат след един-два месеца, смята журналистът.

Кирил Петков видя, че тази зависимост от Русия не е вечна и той я разсече, каза още Беров.

 

Никой не хвали Тодор Живков така, както го хвали Бойко Борисов. В ГЕРБ има повече комунисти отколкото в БСП. "Продължанваме промяната" трябва да направят твърдо ядро. Защото Борисов обикаля своите структури и ги поддържа.

 

Можем ли да си представим ПП без Кирил Петков - можем. Можем ли да си представим ГЕРБ без Бойко Борисов - не можем, завърши Беров.


.
В разговора се включи и Асен Генов: Всеки може да си припомни доклада, който излезе в зората на предишните президентски избори, когато вътре в БСП имаше турболенция, че Манолова от контрапротестър стана протестър. На база на това социологическо изследване на агенцията на Живко Георгиев оформи как да изглежда новият президент. На въпроса истина ли е това, че Руският институт за стратегически изследвания, оглавяван до няколко години от ген. Решетников, е поръчало изследването на този профил какъв да бъде кандидатът за президент на България и той трябва да отговаря на критерии: да е мъжествен, да е военен, защото стои добре с униформа на екран, знаем афинитета в България към униформите. Той каза в прав текст, че са отишли при него от РИСИ и то е поръчано. Но РИСИ и Россотрудничество са двата пропагандни фактора на Кремъл и Митрофанова преди да стане известна с нейния брат, политическата й кариера, беше шеф на Россотрудничество. Не знам кой е изненадан, че Радев за трети път дава мандата на БСП. Радев връща дългове към БСП - два мандата президент", каза Генов .

 

Има един паралелен сюжет. Г-н Миков жали, че БСП е избягала от своя ляв профил и клони към ДБ. Драмата на градското дясно пък е, че са се приближили до БСП, включи се в разговора и блогърът Асен Генов.


Същността на проблема е, че българският политически разговор е избягал от своята политическа стойност. Едно време имаше ляво и дясно. Колко по-бързо се забрави заклинанието няма ляво и дясно, ще е по-добре. Непрекъснато се борим с някого и покрай това забравяме истинския разговор за лявото и дясното. А така ще се развиваме нормално като демократично общество.

 

Какъв е генният код на корупцията са бившите партийни велможи. След това се заредиха олигарсите. Това пък е фалшива дилема, посочи Генов.





 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3058 |20.07.2022 Новите преговори за кабинет - ще видим ли смирен римейк на сегашната ”четиринога коалиция”?! . 0| 3098 |20.07.2022 БСП в опит да върне ИТН в коалицията . 0| 4093 |18.07.2022 Ганев: ИТН се оказаха губещите при изтеглянето от коалицията . 0| 4495 |16.07.2022 Георги Ганев, ДБ: Най-вероятно ще се реставрира четворната коалиция, но с промени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads