Реклама / Ads
13| 3322 |11.11.2022 НОВИНИ

Тошко Йорданов от ИТН: Убеден съм, че е по-добре да сме президентска република

.
Тошко Йорданов
Тошко Йорданов е убеден, че е по-добре България да е президентска република. Той очаква гражданите да решат това на референдум. Йорданов изтъкна, че след преминаването към президенстка република ще има кой да носи отговорност и кой да осъществява контрол от едната власт към другата. ”В момента МС управлява НС и няма никакъв контрол.”
 

По БиТиВи Тошко Йорданов от ИТН посочи, че е по-добре за страната ни да преминем към президентска република, защото така едната власт ще осъществява контрол над другата. Йорданов  очаква хората да гласуват за това на референдум. Той посочи, че Продължаваме промяната са създадени от Румен Радев, а не ИТН.

 

Йорданов отрече, че партията са я напуснали важни хора, въпреки зачестилите раздели напоследък с ключови фигури от ИТН. Йорданов изтъкна, че те имат обяснение на създалата се ситуация и практичен подход – викат специалисти и експерти при себе си. "Те не са членове. Ива Митева дойде да свърши конкретна работа." Посочи, че като дойдат изборите, пак ще разговарят с нея, защото са доволни от работата й.

 

Йорданов обвини, че ПП и ДБ са извършили масирана пропагандна атаката срещу ИТН и те са пострадали от това. Сега като ги няма ИНТ в НС са паднали всички митове: "Асен Василев управлява лошо, както и е факт провеждането на лошата външна политика."

 

Тошко Йорданов  посочи, че това, което не могат да простят е, че ПП са нарушили коалиционното споразумение: "Вдигането на ветото за Македония наруши коалиционното споразумение. Естествено е, че ще свалим правителството. Нарушено е споразумението. Ние ще го свалим. Брутално е, че не се спазваше във външна политика и финанси."

 

Йорданов изтъкна, че ако ИТН беше в 48-я парламент, щеше да има правителство, защото щеше да има мнозинство. "ГЕРБ и ДПС нямаше да съществуват като мнозинство. БСП гласува за избора на Вежди Рашидов."

 

Тошко Йорданов обвини, че ГЕРБ и ПП не си държат на думата и ги предупреди, че ще търпят щети. Йорданов посочи, че от ИНТ са останали нормални хора, въпреки, че са пребивавали във властта: "Нормални хора сме. В парламента се побъркват. НС им е като наркотик. Същото е с Кирил, Асен и Корнелия. Срещнаха се с лейтенантите на Борисов, но Борисов ги унижава. Как се чувстват избирателите им?"

 

Тошко Йорданов от ИТН поднесе равносметката - не са в парламента, защото си държат на думата. Йорданов посочи, че не са в парламента, защото са жертва на пропаданда: "Странно е, но така никоя партия не си е спазвала думата, само ние."

 

ИТН ще участват на следващите избори. По тяхно скромно усещане мислят, че ще успеят да влязат в парламента, защото "ще бъдем там, където ни е мястото."

 

Тошко Йорданов посочи, че в момента "се забавлява на ситуацията, която определи като водевил."

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3106 |08.11.2022 Емануил Йорданов: Вече не се водят дела за нелегално преминали през границата ни . 1| 2996 |04.11.2022 Валери Йорданов за загиналите полицаи от Бургас: Нарушена е триадата: визия-комуникация-действие . 3| 2995 |01.11.2022 Надежда Йорданова, ДБ: Успешна борба с корупцията без реформирана прокуратурата е невъзможна . 3| 5551 |31.10.2022 Емануил Йорданов: Разговорът между Гешев и депутатите - „тигирибигири -тигибомбири“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads