Реклама / Ads
34| 12252 |25.02.2021 НОВИНИ

Осман Октай: Борисов е на дузпата, затова е в паника

.
Осман Октай
Борисов и след изборите ще продължава да изпълнява длъжността премиер и ще има целият ресурс, за да си купи нови депутати. Борисов е ”сложен на дузпата” - беше готов да подаде оставка още през лятото, когато при протестите той събра в жегата актива на ГЕРБ. Но тези, които го държат, не му разрешиха да се оттегли защото имаше да довършва - например руската тръба. Сега вече е изхабен и ненужен, очаквам в последните десетина дни да се появят, както почти винаги, факти, които да повлияят на вота. Едва ли ще има общо управление ГЕРБ и БСП, това ще ги помете.
 

Това заяви в предаването "Денят" с Веселин Дремджиев анализаторът Осман Октай.

 

“Когато един употребен, изтощен от употреба от задкулисието стане дразнител в обществото, мафията решава да успокои обществото със залъгващ ход, модел, лидер. Така докараха Симеон, така направиха много други модели по време на Прехода. Сега употребеният подходящ Бойко Борисов е на дузпата. Затова е изпаднал в паника. Но още не е разбрал, че няма да му дадат да се връща пет пъти. Той генерира огромно напрежение в обществото. Голямата битка на задкулисието е как да излъже избирателите с друг модел. Само и само да не се стигне до служебен кабинет с репликата “Мутри вън!”, да не тръгне със служебен кабинет президента Радев да ревизира всички разпаднали се държавни структури с корупционни схеми”, коментира още Октай.

 

"Борисов стана дразнител. Винаги съм казвал, че тях ги елиминират, за да може да управляват отзад и тихо. Парите обичат тишината. Олигарсите обичат тишината", допълни още Октай.

 

По думите му "политическата проституция" вече е осветена и е отвратила избирателите. Така стана и с коалицията между Веселин Марешки и Валери Симеонов.

 

"Какво показа това? Показа на обществото, че политиците ни могат да бъдат купени накуп. След като могат да купят активистката на Слави във Видин, кметицата на Красно село… На царя какво спретнаха? Колко му е да купат 50 мандата от Слави, който според мен ще е голямата изненада на изборите?", посочи Октай.

 

“Каква е голямата опасност, ако не бъде елиминиран моделът “Бойко Борисов на 4-ти април? След тази дата няма значение той дали е загубил изборите, дали е втора, трета политическа сила. Бойко Борисов разполага с всички авоари на държавата. Той може да купи цяла парламентарна група, да купи цели изборни секции. Правил съм избори - парламентарните избори не се купуват, а се контролират”, допълни още Октай.

 

Той посочи и нещо притеснително - в момента Борисов кадрува на ключови позиции свои хора, за да не бъде осветен, ако евентуално падне от власт.

 

"Нещо повече - той продължава да обикаля с джипа и ще продължава да раздава пари", категоричен бе Октай.

 

За досиетата OpenLux и разкритията за конституционния съдия Константин Пенчев и неговия син, Осман Октай посочи - това не е прецедент. По думите му тепърва ще излизат наяве имената на деца на целия политико-медиен елит и ще се видят милиони отворени кредитни портфейли на тези деца.

 

“Всичко това говори, че имаме разградена държавност, неработещи институционални структури в държавата”, категоричен беше Октай.

 

"С протеста на младите в центъра на София и вдигнатият юмрук на президента Радев и призива “Мутри вън!” започна предизборната кампания. Кулминацията е 4 април. За съжаление българските избиратели не разбират смисъла на своя глас и какво могат да променят. Сега действително могат да рестартират с техния вот - нова държава, нови правила, нови закони, нови неща, които да се случат. Няма да стане с един единствен акт на 4 април. Ще има поредица от неща, които трябва да се случат. Гражданите да разберат - те са работодатели на своите управляващи", коментира още Осман Октай.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 12666 |25.02.2021 Г-н Борисов, повозете Алена в джипката или я турете в някоя листа, милата . 43| 4637 |24.02.2021 Марков в листите на ГЕРБ, помагал на Борисов да стане "европейски шампион" . 25| 6055 |24.02.2021 Мира Радева: Ще имаме ли анти-ГЕРБ коалиция? Зависи дали Борисов ще спечели и колко ще са процентите на Слави . 16| 4333 |24.02.2021 За предизборната кампания Борисов паркира джипката в гаража

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads