Реклама / Ads
1| 2196 |29.08.2024 НОВИНИ

Основателят на „Телеграм“ Павел Дуров е пуснат под гаранция

.
Източник: БГНЕС
Основателят на социалната мрежа „Телеграм“ Павел Дуров е пуснат под гаранция във Франция. Наложена му е забрана да напуска страната.
 

Съдия-следователят, наблюдаващ делото, постави руския милиардер под съдебен надзор и постанови два пъти в седмицата Дуров да се явява пред полицията. Той трябва да внесе и гаранция от 5 милиона евро.

 

Френските власти арестуваха Павел Дуров, който има френско гражданство, в събота на парижкото летище Ла Бурже. Задържането му стана по силата на заповед за арест издадена от Франция. Дуров тъкмо беше пристигнал от Баку, когато беше арестуван.

 

Обвиненията срещу него са, че е не съдействал при разследването на престъпления и не е спрял в „Телеграм“ разпространение на криминално съдържание, свързано с детска порнография, наркотрафик и измами.

 

„Напълно абсурдно е да се мисли, че един ръководител на социална мрежа, какъвто е Павел Дуров, създателят на „Телеграм“, може да бъде замесен в криминални деяния, за които се твърди, че са били извършени чрез неговото приложение. „Телеграм“ спазва всички точки на европейските правила в областта на дигитализацията“, заяви адвокатът на Дуров - Давид Оливие Камински.







След като беше задържан в събота вечерта, Павел Дуров беше поставен в предварителния арест до сряда следобед. След освобождаване оттам той беше докаран в парижки съд и няколко часа беше разпитван от съдия следовател във връзка с много нарушения.

 

Сред тях са отказ да съобщи необходимите информации във връзка с разрешени от закона във Франция прехващания на съобщения, в съучастничество в престъпления, организирани в платформата му, като трафик на наркотични вещества, измами, педофилия и пране на пари и др.

Според източници, запознати с обвиненията срещу Дуров, ще през март Парил е издал заповед за задържане на милиардера, а също и на брат му Николай, който също е който също е сред основателите на „Телеграм“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2151 |29.08.2024 Вдигат туристическия данък в София . 5| 5697 |29.08.2024 Проф. Минасян: Минималната заплата в България - 60% от тази в Румъния, Литва, Латвия, Естония . 0| 2185 |29.08.2024 Земетресение разтърси гръцкия остров Крит . 6| 2151 |29.08.2024 Има ли риск от ядрен инцидент в АЕЦ „Курск”?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads