Реклама / Ads
6| 5412 |18.12.2011 НОВИНИ

Оставиха в ареста Юлиян Ковачки

.
Софийски градски съд остави за постоянно в ареста обвинения за палежи на автомобили в София Юлиян Ковачки.
 

 

Припомняме, че във връзка с умишлените палежи на коли в София, късно вечерта на 15 декември в столичния квартал "Младост" бе задържан 29-годишният Юлиян Ковачки. 


Той е криминално проявен. Мъжът се провалил на теста с полиграфа и е признал за опожарените автомобили в кварталите "Младост".

 

Подпалвачът Юлиян Ковачки разби всички митове за полицейското насилие. Оказа се, че когато е арестуван и отведен в Седмо Районно, полицаите го черпили с бира и водка.

 
Това заяви самият той пред съда, който днес гледа мярката му за неотклонение и го остави в ареста. На изявлението му за полицейската почерпка, съдия Мими Петрова посочи: „Е, те ако искат, могат и с уиски да Ви черпят".

 

Ковачки се опита да предизвика съчувствието на съдийката заявявайки, че е сирак и е възпитаван в приемно семейство. Мими Петрова „поряза" опитите му да предизвика съчувствие в нея, припомняйки му, че на 10 години е избягал от приемното си семейство. „Който е изпитал страдание трябва да е култивирал в себе си добро", посочи съдийката.

 

Макар първоначално да бе обявено, че задържаният си е признал за палежите, пред съда той заяви друго.

Подпалвачът се оказа изненадан от настроенията срещу него. „Не знам защо всички са против мен. Аз всеки ден обикалям „Младост". Това, че винаги се оказвах до пожарите, е защото бях там и исках да помогна", заяви Юлиян Ковачки.

 

„Минавате покрай колата и лумва плам, така ли?", попита го съдия Мими Петрова, която допълни, че точно това обвиняемият е заявил пред психиатрите - „Минавам покрай колата и лумва плам".


„Психиатърът не ме е разбрал", смята Ковачки.

 

Само през тази година Юлиян Ковачки има три акта - за хулиганство и шофиране в нетрезво състояние. Като утежняващо вината му обстоятелство съдът посочи, че Ковачки си сменил адреса, но в новата лична карта не посочил новия си адрес, а стария си адрес, макар и на съседен апартамент. Това объркало полицаите, които претърсвали съседите на Юлиян. 

Ковачки обясни, че миналата година, когато си сменял личната карта, много бързал и забравил да посочи номерът на новия апартамент, в който живее.


„Имате трудно детство, но съдбата неведнъж Ви се е усмихвала", обърна се към обвиняемия съдия Петрова. Тя му цитира и показанията на Илиана Попова - член на приемното му семейство, която при срещите си с него му казвала: „Юлияне, какво става - колкото пъти дойдеш у нас, се запалват коли".

 

Освен това, по думите на съдийката още от малък Юлиян ходил при Попова винаги, когато имал някакъв проблем.

Съмнително според съдията е и това, че Юлиян винаги е там, където са и пожарите. Според свидетели пък, при един от инцидентите, Юлиян е гледал как другите гасят запалените коли, но самият той не се е включил при потушаването на пожара. Според други свидетели, Юлиян ежедневно е бил пиян.

 

Съдия Мими Петрова подчерта, че подсъдимият е системен нарушител на обществения ред. По думите й съдебната система досега е проявила достатъчно толерантност към него като му е давала леки присъди. „И ето как той се отплаща на обществото - тъжно е", зави съдийката. 

Според нея има реална опасност Юлиян, ако бъде пуснат на свобода да извърши друго престъпление и да се укрие.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 14238 |16.12.2011 Юлиян призна – подпалил 12 автомобила в София . 7| 5330 |13.12.2011 Фирми около Ковачки теглили 26,5 млн. лв. от Общинска банка . 14| 5285 |27.11.2011 Оставиха в ареста хулигана, пребил Андрей . 1| 4842 |11.11.2011 Миньор загина в мина на Ковачки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads