Реклама / Ads
1| 2725 |14.08.2024 НОВИНИ

Освен по суша Украйна атакува и от въздуха в Русия - ударени са 4 летища край Воронеж, Курск, Нижни Новгород и Борисоглебск

.
Украинска атака на летища
Украински дронове в нощта на 14 август са атакували четири руски летища във Воронеж, Курск, Саваслейка в района на Нижни Новгород и Борисоглебск във Воронежска област.
 

Повече от 35 дрона атакуваха Воронежска област от Украйна, съобщи губернаторът на региона Александър Гусев в канала си в Telegram. Нападението започна около 22:00 часа московско време на 13 август.

 

„Бяха елиминирани голям брой самолетни дронове. По предварителна информация няма пострадали“, каза Гусев. Според него в резултат на падането на отломки от БЛА са повредени няколко жилищни и нежилищни обекта, комунална инфраструктура, както и превозни средства.

 

Във Воронежска област, според руски телеграм канали, е бил атакуван град Борисоглебск (200 километра от Воронеж), където се намира едноименното военно летище. По непотвърдена информация пожар е избухнал на летището в резултат на атака с дрон, съобщава телеграм каналът Astra . В социалните мрежи се появиха видеозаписи от Борисоглебск, на които се чуват взривове.

 

Според украински и руски телеграм канали летището в Балтимор в покрайнините на Воронеж също е било една от целите на атаката. Няма потвърждение на тази информация. Регионалните власти не коментираха това. Каналът VChK-OGPU разпространи снимка, на която се вижда пожарът. Не е ясно къде и кога е направена снимката.


Телеграмният канал Типичен Воронеж публикува снимка, на която се твърди, че показва пожар, избухнал след падането на БПЛА в района на Хохолски близо до Воронеж. В тази област има три летища .


В района на Нижни Новгород ръководителят на региона Глеб Никитин каза в телеграм канал, че силите за противовъздушна отбрана и системите за електронна борба „работят“ в общинския район Кулебак „за потискане на нападение от безпилотни летателни апарати от авиационен тип“. Според губернатора няма жертви, „вземат се всички мерки за минимизиране на последствията“.

 

Летище Саваслейка, разположено в квартал Кулебаки, беше атакувано, пише Baza. Според очевидци районът до авиобазата е бил блокиран. Руски телеграм канали разпространиха видеоклипове, заснети близо до летището. Според ВВС на украинските въоръжени сили в авиобаза Саваслейка са базирани самолети МиГ-31К - носители на ракетите "Кинжал", които Русия използва при атаки срещу Украйна.

 

В Белгородска област жилищен блок в Шебекино е повреден поради падане на дронове, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков в своя телеграм канал. По думите му апартаментът в къщата се е запалил и печката е рухнала. Освен това е повреден газопроводът в града. Също така в Шебекино дрон FPV атакува камион на територията на селскостопанско предприятие, шофьорът е ранен, каза той. В село Устинка, област Белгород, е избухнал пожар в частно домакинство поради атака с дрон, каза Гладков.

 

Безпилотни самолети атакуваха Липецк. Имаше пожар на военно летище. Жителите на близките села бяха евакуирани

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2416 |14.08.2024 Първият българин и едва 32-ият човек в света. Петър Стойчев преплува предизвикателството Oceans Seven . 1| 2330 |14.08.2024 Луксозни возила с пари от ББР: Конфискуват автобомили на Вълка /снимки/ . 20| 77189 |14.08.2024 Българската мечта: Да си Вълк, пазен от кучетата и да хапваш курбан на остров Белиз с миски и шеф-овчари . 6| 2973 |14.08.2024 Кредитът от ББР за 150 млн. лв. на фирма, свързана с Гайтански - необезпечен. Договорът - от 2019 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads