Реклама / Ads
24| 2982 |01.09.2024 НОВИНИ

Масирана атака на Украйна в 16 руски региона, пожар в рафинерия край Москва

.
Украински удар
Повече от сто  украински дронове бяха атакуваха 16 региона на Русия. Това е най-мащабното нападение от началото на войната в рафинерия в Москва заради падащи отломки от дронове.
 

Украински дронове са атакували 16-те  региона на Русия в нощта на 1 септември, според доклади на руското министерство на отбраната и регионалните власти.

 

Сред регионите, посочени от Министерството на отбраната, са Тамбовска, Смоленска, Орловска и Ивановска области. Досега не са докладвани атаки с дронове срещу тези региони от началото на пълномащабната война.

 

Губернаторът на Ярославска област Михаил Явраев също съобщи, че един дрон е бил свален при подхода към Ярославъл - този регион не се споменава в доклада на Министерството на отбраната.


Кметът на Москва Сергей Собянин каза, че два дрона са били свалени над града, и двата в района на петролната рафинерия Капотня. В резултат на падащи отломки от един от тях е възникнал пожар; Собянин подчерта, че се е запалила отделна техническа сграда.

 

Заради атаката операциите на московските летища Внуково, Домодедово и Жуковски бяха преустановени през нощта и сутринта. Според Федералната агенция за въздушен транспорт 74 полета са били отложени за излитане, а 43 самолета са били отклонени към алтернативни летища.

 

В Тверска област властите съобщиха за пет свалени дрона в района на град Конаково, където се намира държавната районна електроцентрала. След атаката там е започнал пожар, който бързо е локализиран; властите казаха, че доставките на електричество и газ не са засегнати. Атакувана е и Каширската държавна районна електроцентрала в Московска област.

 

Досега рекордният от началото на войната набег е в нощта на 14 август - атака със 117  украински дрона.

 

Превод от украински медии ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2299 |01.09.2024 Корнелия Нинова: Чакам да видя дали заешките сърца събраха смелост да ни изключат . 6| 2339 |01.09.2024 Кристиан Вигенин: Не може БСП да е заложник на Корнелия Нинова . 14| 2651 |01.09.2024 Сблъсък пред централата на БСП: Подкрепящи Корнелия Нинова късат плакати . 9| 2916 |01.09.2024 Първан Симеонов: Партиите на прехода залязват, може да дойде нещо много страховито

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads