Реклама / Ads
11| 5539 |30.05.2013 НОВИНИ

Освободиха от поста „къртицата” от ДАНС

.
Ръководител в Държавната агенция „Национална сигурност" е отговорен за теча на информация по случая с бюлетините в Костинброд, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му това е установено категорично.
 

До седмица ще има подробности от проверката на намерените 350 хиляди бюлетини в печатницата ден преди парламентарните избори.

Дни след скандала с операцията в печатницата в Костинброд до медиите бяха разпратени секретни документи по случая, а писмото беше подписано от „група достойни прокурори". Още тогава прокуратурата обяви, че течът не е от тях, защото документите са в ДАНС. Впоследствие зам.-директорът на агенцията Димитър Йорданов подаде оставка.

Зам.-шефът на ДАНС Димитър Йорданов вече е освободен официално от поста, съобщава "Телеграф". Това е станало на закрито заседание на Министерски съвет в сряда, става ясно от публикувано вчера решение. В хода на вътрешната проверка е установено, че именно Йорданов е пратил по факса на Цветанов сигнала на соцдепутатката Мая Манолова до прокуратурата за готвената машинация на вота.

„От 5 до 7 дни, ще продължи проверката на бюлетините. След това ще имате пълна информация и за броя на бюлетините, и за това как те са били разпределени по многомандатни избирателни региони", обясни Цацаров. „Експертизата на бюлетините се извършва едновременно с огледа", допълни той.

„За мен остана необяснимо идентифицирането на определена партия или определени лица, със станалото в Костинброд. Ако прокуратурата бе услужливо замълчала, щяха да ни обвиняват, че сме помагали на друг. Няма как институцията да не бъде подлагана на критиките на политически субекти. Ако институцията се съобразява с тези критики ще си останем на ниво битови кражби", каза още Цацаров.

Скандалът с бюлетините избухна в деня за размисъл, когато стана известно, че прокуратурата и ДАНС са провели операция в печатницата, която е спечелила поръчката за бюлетините. Там бяха намерени 350 хиляди бюлетини, които са извън обявената поръчка на Министерския съвет и според прокуратурата са били готови за „експедиция". Това породи обвинения от различни партии, че е имало планиране на подмяна на вота.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 95| 6585 |09.05.2013 ГЕРБ пита прокуратурата: Купил ли си е Станишев поста "председател на ПЕС" за 116 млн. евро? . 6| 6120 |22.04.2013 Освободиха Лара, дъщерята на Брендо . 5| 4807 |18.04.2013 Българското е неравнопоставено с чуждото в собствената му страна . 125| 10042 |17.04.2013 М. Андреев за Frognews: Станишев иска поста на Барозу; затова е скандалът с подслушването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads