Реклама / Ads
0| 4161 |09.05.2018 НОВИНИ

Отбелязахме 9 май с тържествена церемония пред Президентството

.
По повод Деня на Европа - 9 май, на тържествена церемония пред сградата на Президентството беше издигнато знамето на Европейския съюз и прозвуча химна на Европа. Президентът Румен Радев прие почетния караул и поздрави гвардейците по случай Деня на Европа.
 
"Сега Европа е България. Тук се дискутират важни за всички европейски граждани теми, търсят се и се намират най-удачните решения. Решения, които са продиктувани от желанието на всички европейски народи за по-спокойно и за по-сигурно бъдеще на децата ни".

Джема Грозданова от ГЕРБ подчерта: "Политическта партия ГЕРБ винаги е отстоявала и ще продължи да следва евроатлантическите ценности и ще бъде гарант за членството ни в ЕС и в НАТО".

Драгомир Стойнев от БСП Драгомир Стойнев призова 9-и май да е ден, изпълнен с разум  и трезва преценка на историческите факти. "Исторически факт е, че Съветската армия има основната роля за постигането на мира в Европа и в света. Исторически факт е, че мирният градеж, започнал през 1945 година е успешен, благодарение на целенасочените усилия и осъзнатата отговорност на държавите и политиците, независимо от политическия строй. Днес БСП работи за България като държава, осъзнаваща заплахите, но и достатъчно разумна и балансирана, за да не отрича миналото и връзката си с руската страна".

От ДПС също призоваха за балансирана оценка на миналото и недопускане на радикалния национализъм. Йордан Цонев заяви: "Без Деня на победата, без Деня на обединените усилия на народите на Съветския съюз, на народите на Европа, до капитулацията на Германия едва ли щеше да се стигне. Без капитулацията, без установяването на мира, мечтата за обединена Европа щеше да бъде една илюзия, затова трябва да отбелязваме и двата факта. Едва ли има човек в тази зала, който ще отрече факта, че национализмите в 20 век доведоха до двете световни войни'.

И от партия "Воля" настояха днешния празник да не разделя обществото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4899 |16.02.2018 Променят движението в София заради церемонията пред паметника на Левски . 0| 4513 |09.02.2018 Церемонията по откриването на зимната олимпиада започна . 4| 5341 |25.08.2017 С официална церемония бе посрещнат президента Еманюел Макрон в ”Евксиноград” . 1| 4125 |26.01.2017 Иранска актриса бойкотира церемонията за ”Оскар” заради Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads