Реклама / Ads
0| 2966 |25.03.2023 НОВИНИ

Откриват мотосезона в София

.
Източник: личен архив
В София днес откриват тазгодишния мотосезон с шествие по няколко централни булеварда. Сборният пункт е зала ”Арена София”, а крайната точка - квартал ”Бояна”.
 

Ще бъде затворено за кратко само "Цариградско шосе" в различни участъци.
Мотото на тазгодишното издание на мотосезон 2023-та е “Пази мотористите, и тях някой ги чака в къщи!”.

 

От Пътната полиция при Столичната дирекция на вътрешните работи обясниха, че са осигурени нужните екипи, които ще улесняват придвижването на мотористите. В шествието по повод началото на сезона се очакват над 10 000 души.

 

За безопасността на мотористите, но и на останалите участници в движението, от Пътната полиция осигуряват нужните екипи по трасетата, по които ще преминават моторите.

 

Заместник-началникът на отдел “Пътна полиция” комисар Златко Златанов. 
“Ще бъдат затворени много малко участъци, и то главно свързани с основния лъч, който ще поеме към резиденция “Бояна”, части от “Цариградско шосе” ще бъдат затворени за другите участници в движението”.


Мотоциклетистите настояват за промени в Закона за движение по пътищата. За тях те са давали гласност. Едно от исканията са да имат право да карат в буслентите, настояват и за споделено пътуване, ако пътното платно е достатъчно широко.

 

Мотористи искат и по-тежки санкции за водачите употребили алкохол или упойващи вещества, както и скоростта за движение на мотоциклетистите да бъде изравнена с тази на автомобилите.

 

Във връзка с откриването на мотосезона от Столичната община въвеждат ограничения за престой, паркиране и влизане на пътни превозни средства с изключение на автобусите по локалното платно на Околовръстен път в отсечката между пътен възел "Бояна" и Националния исторически музей.

 

Подробна информация за организацията на движение във връзка с откриването на мотосезона е качена на страницата на Столичната община. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3262 |24.03.2023 НСИ: Имотите поскъпват , но в София има спад . 0| 3062 |24.03.2023 Спипаха над 40 нелегални мигранти в София . 0| 3011 |24.03.2023 Цветелина Пенкова и младежите от БСП в София с нетрадиционна среща с граждани в парка на Студентски град . 0| 3257 |23.03.2023 Влак по линията София - Бургас удари фатално велосипедист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads