Реклама / Ads
18| 5107 |29.11.2011 НОВИНИ

Отлюспиха Кадиев от БСП-София

.
Георги Кадиев
Днес Георги Кадиев изненадващо хвърли оставка като член софийската организация на БСП пред погледа на лидера на столичните червени Румен Овчаров. Вместо да възрази, Овчаров сериозно разкритикува доскорошния си любимец, който къташе под крилото си.
 

 

След повече от 3 часа дебати на левицата по тъмно снощи в София за представянето й на последните избори, Кадиев зае позицията на обиден на колегите си, които не го предложили за шеф на групата на БСП в Столичния общински съвет заради лошите му резултати като червен кандидат за кмет.

 

Запознати коментират, че повод за критиките към него не е само това, че не е успял да мобилизира достатъчно червени гласове. Имало определени структури в партията, които не го долюбвали и затова го лишили от бюлетините си за него.

 

Недоволен съм от резултатите за вота за кмет. Мажоритарният вот за Георги Кадиев не се състоя, подкрепата му остана в рамките на партията, подчерта Овчаров.

 

Той изброи и други слабости – пропуснатата възможност кампанията да започне много по-рано, тъй като БСП-София излъчи кандидатурата за кмет година преди изборите, наличието на два щаба (на Кадиев и на БСП), което довело до „излишно напрежение, личностни конфликти, открита конфронтация“.

 

Според червения общински съветник Росен Малинов БСП допуснала груба грешка с номинирането на Кадиев и че не е трябвало предизборните щабове да се разделят на две – един за кандидат-кмета и друг за самата партия.

Евродепутатката Илиана Йотова пък обясни на Кадиев, че може би просто има хора, които не го харесват. А антипатията, според нея, можело да се дължи на участието му в „прайд парада” в столицата преди няколко месеца или пък защото е заявил, че София се нуждае от втора джамия. Особено с последното Кадиев си навлече неописуем гняв у членовете на столетницата с по-националистически убеждения.

 

Чувствам, че искате да се разправите с мене. Не съм доволен от резултата, но дадох всичко от себе си. Сигурен съм, че имам хиляди гласове извън БСП, които обаче няма как да се отчетат. Несправедливо е ръководството на градския съвет да не ме предложи за председател на групата на общинските съветници в София, каза Кадиев преди да  подаде оставка.

 

Според други негови съпартийци Георги Кадиев е бил превърна в изкупителна жертва за загубата на столетницата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6217 |21.10.2011 Кадиев се извини на Фандъкова, "настъпвал" я през кампанията . 18| 5864 |20.10.2011 Агент Пешко пиар-съветник и на Трактора, и на Кадиев . 25| 5511 |20.10.2011 Човек на Трактора в екипа на Кадиев . 26| 5137 |19.10.2011 Екипът на Кадиев - все бивши, вкл. и от ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads