Реклама / Ads
17| 5325 |01.03.2012 НОВИНИ

Отложиха делото „Октопод”, Джотолов паднал

.
Джотолов отпред, зад него Петров
Един от ключовите свидетели в процеса срещу „Октопод”-а, Пламен Устинов, не бе изслушан в съда днес. Причината бе отлагане на делото, заради отсъствието на един от обвиняемите – Марчело Джотолов. Оказа се, че Джотолов е паднал и си е контузил единия крак.
 
Отишъл в „Пирогов”, където му направили ядрено-магнитен резонанс, но не станало ясно дали е „счупил коляното си или е скъсал менискус”, както се изрази представляващият го адвокат. Защита поясни, че медиците все още не са се произнесли какво лечение, ще бъде приложено на Джотолов. Не се знаело също колко време ще продължи то.

Прокурорите от своя страна поискаха да бъдат предоставени подробни документи за травмата. Оказа се, че обвиненият в рекет и изнудване Джотолов, е паднал на 29 февруари. Един ден обаче не бил достатъчен, за да се изясни, какво точно му се е случило.

Съдия Румяна Ченалова обяви, че до петък, 2 март, 11 часа, тази информация трябва да е налице.

Очакваше се Пламен Устинов да разкаже за връзките си с главния обвиняем по делото „Октопод” Алексей Петров, с който бил в близки отношени години наред. Преди време Устинов направи сензационни разкрития, че Петров лично му поръчал да бъде убит бизнесменът Гриша Ганчев. Устинов обаче предупредил Ганчев, който от своя страна потърсил подкрепа от тогавашния президент Георги Първанов. Държавният глава на свой ред извикал Трактора и Гриша Ганчев, за да си уредят отношенията. Предполагаше се, че Устинов ще разкрие пред съда и други нелицеприятни факти за това какво е ставало на басейна „Спартак” и в кръга около Петров.

Наблюдатели на процеса предположиха, че отлагането на разпита на Устинов, е тактически ход на защитата. От свои източници обаче Frognews.bg научи, че свидетелят вече е разказал пред съответен човек това, което има намерение да сподели в съдебнта зала. По този начин било гарантирано, че каквото и да се случи в следващите дни, разкритията му ще станат достояние на съда по съответния законов ред.

Припомняме, че преди Джотолов, здравословни проблеми имаше и самият Алексей Петров. Той бе пуснат от ареста, защото медицинска експертиза посочи, че спешно се нуждае от три операции. В противен случай може да остане сакат, а в бъдеще да се появи и опасност за живота му. Съдът постъпи благородно и пусна Трактора да се лекува и да спаси живота си. Оперативно лечение обаче така й не бе проведено, а в съдебната зала бившата барета демострира добра физическа форма.

На днешното заседание един от адвокатите на друг обвиняем, Антон Петров, известен още с прякора си Хамстера, поиска да му бъде разрешено да пътува в чужбина, за да участва в състезания по бойни спортове. Аргументът бе, че проявата била планирана, а и ако бъде спрян, това щяло да наруши правата му. Освен това в Евросъюза, на който България е член, нямало граници и всъщност Хамстера щял да се намира в общата ни европейска родина.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6845 |01.03.2012 Делото за Черния Великден пак удари на камък . 21| 7495 |27.02.2012 Свидетел по делото“Октопод”: Ал. Петров ме изнудваше и заплашваше . 1| 6576 |24.02.2012 Четирима свидетели се явиха по делото „Килърите" . 10| 6896 |30.01.2012 Гледат делото срещу "Утре за всеки"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads