Реклама / Ads
48| 8909 |27.08.2012 НОВИНИ

Отменя се наредбата за паркиране, ама друг път!

.
Радослав Тошев
Отмяната на наредбата за паркирането не стои на дневен ред. Това каза председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет – Радослав Тошев на извънредно заседание на комисията, поради напрежението във връзка с промените в наредбата за паркирането.
 
Тошев обясни, че отмяната на наредбата ще върне хаоса с паркирането в центъра на града, предава „Фокус”

„Не се работи така. Има много неща в наредбата, които две години са обсъждани. Може да има неща, които са революционни, но те се прилагат отдавна в Европа и по света. Затрудняване на ползване на частни автомобили за сметка на пешеходците. Да бъде скъпо и неудобно за тези, които ползват автомобили, за сметка на пешеходци и велосипедисти”, каза Тошев в отговор на предложението на общински съветници от БСП наредбата да бъде отменена.

На извънредното заседание днес няма да се гласува нито едно решение, защото предложенията трябва да стоят поне две седмици на сайта на Столичен общински съвет, обясни Тошев. Той каза, че от осем документа за тези, които искат да кандидатстват за винетен стикер, те са сведени до три.

Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки каза, че не може да има гратисен период, за да влезе в сила наредбата. „Предложението ми е цялото решение да бъде отменено. Увеличението е необяснимо. Предлагам лепенката да се плаща по себестойност – някакви стотинки”, каза Джамбазки. Той посочи, че държи предложението му да се подложи на гласуване на следващото заседание на Общинския съвет.

Радослав Тошев предложи и да се отнеме привилегията на общинските съветници да паркират в Синята зона. Общинският съветник от БСП – Георги Свиленски обвини общинските съветници от ГЕРБ в популизъм с подобни предложения и посочи, че е необходимо Столичният общински съвет да заседава извънредно.

Общинският съветник от Синята коалиция и зам.-председател на транспортна комисия Вили Лилков предложи точка по точка вносителите на доклади да представят предложенията си и те да бъдат внесени за правно становище.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5160 |27.08.2012 Фандъкова е склонна на отстъпки в наредбата за паркиране . 27| 5486 |23.08.2012 БСП поиска отмяна на Наредбата за паркиране . 5| 5172 |07.07.2011 Пощите бият отбой, отменят протестите . 0| 4949 |16.04.2010 Летище София отменя всички полети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads