Петък, 20 Октомври 2017, 20:39
Frognews
0| 2717 |28.12.2016

Отпускат 3,5 млн. лева за изплащане на лихвоточки

.
Предоставят допълнително 3,5 млн. лева за изплащане на лихвоточки. Решението е от днешното заседание на кабинета ”Борисов-2” в оставка, съобщиха от МС.

Правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на финансите за 2016 г.

 

С промените се предоставят допълнителни 3,5 млн. лв. по бюджета на Националния компенсационен жилищен фонд, като общият им размер за годината достига 29,5 млн. лева, гласи съобщението.

 

Преди две седмици правителството предостави други 5 млн. лева на НКЖФ. С осигуряването на средствата се цели да бъдат изплатени част от натрупаните задължения за левови компенсации на граждани, притежаващи многогодишни жилищно-спестовни влогове и включени в окончателни списъци при общините, след придобиване на жилища или започнали изграждането на такива.

 

Министерският съвет одобри вътрешнокомпенсирани промени и по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

 

Чрез тях се осигуряват 850 000 лв. за изпълнение на целите по "Политика за поддържане, модернизация и изграждане на техническата инфраструктура, свързана с подобряване на транспортната достъпност и интегрираното управление на водните ресурси и геозащита", както и за бюджетна програма "Рехабилитация и изграждане на пътна инфраструктура".

 

Намаляват разходите за кадастъра и имотния регистър, по подобряване качеството на превантивния и текущ контрол в строителството", както и по бюджетна програма "Геодезия, картография и кадастър".

 

С вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерството на правосъдието се осигуряват 385 000 лв. по бюджетна програма "Затвори - изолация на правонарушителите".

 

С тях ще се обезпечат дейностите, свързани с поддържането на местата за лишаване от свобода. Средствата се пренасочват в резултат на реализирани икономии по бюджетна програма "Правна рамка за функционирането на съдебната система".

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Експерти: Българинът се страхува да започне собствен бизнес 1| 828 |20.10.2017 . Мъж нападна с нож клиенти на магазин в Полша, един е загинал и 9 са ранени 0| 1063 |20.10.2017 . Борисов подписа писмото на Нинова за имената на политиците, взели пари от КТБ 1| 1515 |20.10.2017 . Недим Генджев с бомба: Главният мюфтия Мустафа Алиш е към ”Мюсюлмански братя” 0| 1967 |20.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах