Реклама / Ads
0| 5251 |04.03.2007 НОВИНИ

Отровни фъстъци се внасят и продават у нас вече седем години

.
Това твърди български бизнесмен, който живее от седем години в Гамбия и е създал 24 пункта за изкупуване на фъстъци.Той бил излъган от свой съдружник, който присвоил пунктовете чрез ливанец с български паспорт на име Тони Гатас. Именно Гатас купувал отровните фъстъци и ги внасял в България.
 

От седем години в България се внасят и продават отровни фъстъци, твърди бизнесменът Атанас Панайотов, който до 1999 година е внасял ядки у нас.  На 5 март той ще внесе иск в Главна прокуратура за екстрадацията на ливанеца с български паспорт Тони Гатас, който от години живее в Гамбия и подготвя износа на фъстъци за България. Причината в България да се внасят заразени с алфатоксини фъстъци е, че цената на залежалите ядки е много по-ниска от тази на пресните. В момента един тон от миналогодишни реколти в Гамбия се продава между 50 и 100 долара. Цената за реколтата от декември до февруари е от 200 до 300 долара на тон.

Бизнесменът Атанас Панайотов е имал бизнес с ядки до 1999г. , а след това той му е бил завзет чрез измама от Атанас Иванов от Симеоновград. За откраднатите от Иванов пет контейнера с ядки Панайотов е информирал още през 2000 година митницата във Варна и тогавашния министър на вътрешните работи, но и до днес няма отговор на жалбите. Панайотов твърди, че Атанас Иванов работи в тясно сътрудничество с живеещия в Гамбия ливанец Тони Гатас. От 2000 година до днес у нас са внесени 140 контейнера с отровни фъстъци. Не е ясно как точно са били продавани, но има вероятност част от тях да са вложени и в производството на вафли, бисквити или шоколади, казва още бизнесменът, който живее в Гамбия. Атанас Панайотов посъветва българите болни от рак да заведат искове срещу държавата, за това, че не са били изследвани доставените ядки от Африка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6251 |23.05.2007 По 40 години затвор за убийците на сръбския премиер Зоран Джинджич . 0| 5600 |13.04.2007 Връщат на работа митничарка, уволнена преди години заради Самоковеца . 0| 6610 |09.05.2007 Три години затвор получи депутатът Владимир Кузов за блудство с непълнолетен . 0| 7152 |10.05.2007 Седем куршума в главата вкарал убиеца на общинския шеф в Несебър Димитър Янков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads