Реклама / Ads

 

39| 8921 |23.09.2020 НОВИНИ

Отровното трио представи пет хоризонта - План за България

.
Отровното трио
Създаваме тези стъпки за действие заедно с вас, за да очертаем пътя напред, чрез идентифициране на нови идеи, с въображение и знания, от свободни хора. Това гарантира, че нашият площад, „Отровното трио и гражданите“ е вече движение на хора, ориентирани към бъдещ успех. Да го изработим заедно!

В България има фантастични хора и именно затова изглежда, че този е най-успешният ни износ. "Таванът на стаята", наречена България, вероятно е нисък за нашите мечти и въображение. Ние предлагаме да се освободим от мантрите и догмите, налагани досега и просто да си представим в каква страна искаме да живеем, ние и поколенията след нас. Трябва да я опишем и да направим ПЛАН ЗА БЪЛГАРИЯ!  /имейл: planzabulgaria@gmail.com./

 

 

Ние заедно имаме смелостта за определяне на посоката в полза на Родината ни, в полза на поколенията и търсим още хора, които работят за този план, със страст и всеотдайност.

 

 

Идентифициране на ключови хоризонти:

 

 

Хоризонт 1: Спиране на кражбите!

 

Днешният доминиращ модел трябва да бъде разграден още след установяването на ново управление в страната. 10 милиарда лева годишно от нашите пари захранват мафията и олигархията чрез корупция. Битката е именно за тези пари! Те са разпределени в обръчите на фирмите и техните сателити около БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ (ГЕРБ и ДПС).

 

 

Хоризонт 2: Промяна и борба за справедливост

 

Реформа в правосъдието и изваждането на прокуратурата от нейното недосегаемо място, с цел осигуряване на правова държава за нас и децата ни. Възстановяване върховенството на закона!

 

Хоризонт 3: Инвестиция в бъдещето на поколенията.

 

Започваме с най-ценното – това е човешкият ресурс. Още сега трябва да осигурим на Е-поколението (цифровото поколение) качеството на живот: модерно образование, електронно управление, дигитална система на високотехнологично и ефективно здравеопазване, и достъп до култура. Моделът на растеж за България трябва да се промени – не да предлагаме ниски разходи за труд като конкурентно предимство, а талантливи хора; добра инфраструктура; културна среда; качествено образование и висока цифровизация. Нужна е сериозна финансова подкрепа за родителите. Ако не тръгнем в тази посока, ще продължим да се стопяваме, с което си отива и потенциалът на страната.

 

Хоризонт 4: Икономически ръст, основан на научни изследвания, иновации и цифровизация.

 

На България е нужен устойчив годишен ръст от 6-8%, базиран на иновации, който ще даде ясен социален резултат. Обновлението на страната ще дойде благодарение на мощта на нововъзникващите технологии - изкуствен интелект, машинно обучение, високоскоростна свързаност. Това ще позволи иновациите да надграждат върху иновации и да подобряват бизнеса, и света около нас.

Четвъртата индустриална революция тече в момента (INDUSTRY 4.0). Ако я изпуснем, заради слаби политици и силна мафия, страната ще изостане безвъзвратно. Българите са талантливи и умеят да измислят нови начини за работа и създаване на продукти.

Нужна е Зелена икономика, защото скоростта, с която изразходваме природните ресурси, складираме чужд боклук и престъпното нехайство на властта, рискуваме нашето благосъстояние, както и способността на природата да ни снабдява с необходимото. Налага се да преобразим из основи начина, по който произвеждаме, потребяваме и живеем. Трябва да инвестираме в природните си ресурси - енергия, горско стопанство, земеделие и храни, вода и метали, както и в здравеопазване, образование и интеграция на уязвимите групи, защото човекът е част от общата екосистема и това ни дава социална устойчивост.

 

Хоризонт 5: Качество и ефективност на държавните институции.

 

Те са длъжни да изпълняват мисията, поръчана от гражданите и предприемачите, а не да функционират като репресивни органи и рекетьорски структури, довеждащи до корупционни практики. Нуждаем се от стабилно и предвидимо управление, което да подкрепи широкообхватен растеж за всички хора, не за отбрани групи олигарси и свързани лица.
- Справедлив и ефективен данъчен режим, който преразпределя доходите сред обществото, в подкрепа на социалното развитие, образование, здравеопазване и култура, и дава стабилна данъчна политика, приложима за всички предприемачи;
- Подходяща степен на защита на правата на интелектуална собственост, която гарантира физически лица и фирми да са възнаградени за своите иновации, стимулиращи технологичния прогрес и предприемачество;
- Ефективно регулиране на околната среда, което насърчава устойчив икономически растеж;
- Високи нива на доверие, което насърчава бизнеса да работи в рамките на нашата държава и подпомага социално сближаване.

 

Институциите оказват влияние върху политическите, социалните и икономическите сетива на хората и бизнеса, и са следователно от основно значение за развиващите се пазари да могат да привличат и задържат таланти, инвестиции и бизнес. Това е от ключово значение за повишаване на производителността и вдъхновяващи иновации, за придвижване на тези нововъзникващи отрасли от икономиката, отвъд тяхната технологична граница.

 

Знаейки, че времето е ценно и трябваше отдавна да имаме хоризонт до 2050 г., ние предлагаме ключови „Пет хоризонта“, с ясното съзнание, че те са само началото, за да събудим въображението, знанията и таланта ви за лидерството при изработването на нашия общ ПЛАН ЗА БЪЛГАРИЯ.


Проф. Велислав Минеков
Адв. Николай Хаджигенов
Арман Бабикян


 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 16| 5999 |21.09.2020 „Отровното трио“: По-сплотени сме от всякога, не се докосвайте до пеевските боклуци . 17| 6494 |20.09.2020 Отровното трио отново пита защо Гешев живее в резиденция Бояна /видео/ . 9| 4626 |15.09.2020 Управляващите не допуснаха представители на ДБ до правна комисия . 16| 5028 |15.09.2020 Отровното трио зове: Да поискаме независимостта си от мафията и корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ