Реклама / Ads

21| 4298 |25.11.2020

Отровното трио с редица въпроси: Достатъчно яко ли се мре сега?

.
проф. Велислав Минеков, адв. Никорай Хаджигенов, Арман Бабикян Източник: БГНЕС
Решението на Министерския съвет за налагане на локдаун е поредното неадекватно действие на Бойко Борисов и компания. Днес бе заявено "откритието“, че човешкият живот е най-голямата ценност. Смятаме, че всички лекари, медицински сестри и обикновени граждани са информирани за това. И тук идва сериозният въпрос – защо частичните ограничения не бяха наложени по-рано?

Защо се чакаше децата и преподавателите да се заразят достатъчно (имаше фиксиран процент), за да бъдат затворени училищата и висшите учебни заведения? Това нанесе щета както на образованието, така и в семействата на обучаващите се.


Колко време бе необходимо, за да се проследи ефекта от действията на властите в Израел, Испания, Италия и други страни с развита медицина, след като дори медиите доставят навременна информация за техните мерки?


Бойко Борисов, като управляващ България, може ли да гарантира, че събиранията в религиозните храмове, производствените предприятия, административните и офис дейностите, кол центровете, големите магазини за техника, фризьорските салони и салоните за красота няма да допринесат за по-висока заболеваемост?


Какъв е режима за концертните зали и кино салоните? В постановката "Ромео и Жулиета“ колко близо да бъдат главните герои?


Какви са здравните предимства на международните спортни събития, пред националните спортни събития?


Какво се случва в претъпкания градски и междуградски транспорт?


Как ще се осъществява конкретно контролът в домовете ни, ако на семейни събирания присъстват 16, а не 15 души? Кой ще е органът на контрол – МВР, РЗИ или неизвестен общински орган и какви ще са санкциите?


Редица други въпроси, свързани с функционирането на обществения живот, остават открити. Например за събиранията по пазарите, където обикновено стотици хора са на близко разстояние.


Какво продиктува промяната - от понеделник до сряда - на планирания срок на извънредната епидемиологична обстановка от четири на два месеца?


Защо от лятото до октомври НЗОК не бе сключила договори за COVID легла с болниците, въпреки решението да се снижат изискванията?


Решението на Отровното трио да смени формата на протеста 24 дни преди решението на МС показва, че гражданите имаха по-ясна отговорност към развитието на здравната криза, отколкото хората, на които са делегирани права да управляват държавата.


Днес мерките бяха оправдани с целта за намаляване на заболеваемост и смъртност. Това означава ли, че заболелите преди месец и починалите преди месец са оправдано число, което не изисква мерките, взети на 25.11.2020 г.?


Следващата цел, която бе дефинирана, е да се намали натиска над здравната система. Именно ген. Мутафчийски, който днес похвали "навременните мерки на правителството“, през м. май заяви, че "яко ще се мре“. Достатъчно яко ли се мре в момента, за да се окажат мерките "навременни“?


Отново бе повторена лъжата, че в България има достатъчно легла, след като всички виждат, че легла за болните няма. Легла без лекари е мебелен магазин, а не здравна система!


Оправданата съпричастност към труда на лекарите и медицинските сестри, не може да отмени очевидната липса на план, хаосът в действията и липсата на обезпеченост в здравната ни система, които се дължат на Бойко Борисов и неговото правителство. Оставаме с усещането, че и днешното разпореждане на Борисов е свързано основно с душевните ни преживявания по Коледа и Нова година, а не със здравния статус на населението.


Липсата на уточнен регламент за цели сектори в икономиката, ще породи нов хаос и свободен санкционен режим.


Лъжа е властта да се крие от думата локдаун и това нанася още един удар върху гражданите на България, защото истината изисква да се вземе решение на Народното събрание за обявяване на извънредно положение, с всички произтичащи от това ползи както за бизнеса, така и за останалите системи в държавата. Неграмотните действия на властта днес донесоха, освен масово заразяване и смърт, и вестта за предстоящи фалити, безработица и бедност. #ОСТАВКА!

 

Facebook, Отровното триоРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. „Отровното трио“: Организира се протестно автошествие от Министерски съвет до резиденция „Бояна“ 10| 4489 |20.11.2020 . Отровното трио пита: Защо депутати от ГЕРБ могат да гласуват дистанционно, а 2.5 млн. българи не могат? 9| 6337 |16.11.2020 . Отровното трио с нова акция: Борисов спасява от COVID в резиденция “Бояна” 5| 4560 |12.11.2020 . ”Леглата не лекуват сами”: ”Отровното трио” показа хаоса в здравна система с акция пред МС 36| 4124 |09.11.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ