Реклама / Ads
4| 4793 |09.06.2021 НОВИНИ

Отстраненият кмет на Калояново изпадна в нервен срив

.
Георги Георгиев
Бившият вече кмет на община Калояново Георги Георгиев е направил нервен срив и гърч днес. Младият мъж е припаднал в дома си, докато със съпругата му преди обед са тръгвали за София, където бившият управник имаше дело. Георгиев обжалва днес във ВАС решение на Апелативен съд Пловдив, което го освобождава от кметския стол. Той не се признава за виновен, съобщава Подбалкански новинар.
 

Георги Георгиев беше избран втори мандат като кмет на СДС. Калояново се слави като синята крепост на партията. Снощи на свое заседание местният парламент избра заместникът на Георгиев Веселин Бонов да е временно изпълняващ длъжността кмет на общината.

 

Според Георги Георгиев това решение на старейшините е незаконосъобразно, тъй като се чака решение и от ВАС, и от Административен съд Пловдив. Там пък екс кметът обжалва решението на ОИК Калояново, което реши управникът да сдаде поста. Юристи обаче коментираха пред ПБ Новинар,че решението на ОИ влиза в сила незабавно, въпреки обжалването.

 

Пред ПБ Новинар съпругата на Георгиев- Петя разказа, че днес е загубил съзнание, паднал, ударил жестоко едното си око и едната си скула в ръба на маса в дома им. Пристигнал екип на Спешна помощ, Георгиев бил закаран в Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив. Дошъл е в съзнание, но е в шокова зала. Той е диабетик, жена му съобщи, че от притеснения около ставащото много се е завишила кръвта му захар. Вчерашният ден му е дошъл в повече.

 

Георгиев бе заловен от хисарските полицаи да шофира под въздействието на дрога. Първоначално той призна вина и сключи споразумение с прокуратурата. Получи 8 месеца условна присъда. В последствие обаче каза, че е бил подведен от адвоката си да признае вина и започна да обжалва.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3126 |04.06.2021 Калоян Паргов ще откупи изкъртената паметна плоча от кмета на район „Средец” . 1| 2994 |02.06.2021 Седмина се борят за кметския стол в Благоевград . 6| 3176 |27.05.2021 Демократична България: Искаме районните кметове да участват в заседанията на СОС . 3| 5581 |26.05.2021 Адв. Емил Василев: Отстраненият шеф на ДАНС бе като домашен любимец за Баце

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads