Реклама / Ads
0| 64105 |05.07.2022 НОВИНИ

Отцепилият се от Слави Радостин Василев разкри: Виктория Василева, която създаде ИТН, беше на срещите с Кирил Петков

.
Радостин Василев
Министърът на спорта в оставка Радостин Василев обясни , че Виктория Василева, която напуска парламента, е била на срещите между депутатите от ИТН, които се отцепиха от партията и премиерът в оставка Кирил Петков. „Беше и денят преди това с мен, беше на няколко срещи преди това с мен“, добави той. Василев обясни, че не знае какво я е разубедило да не напусне партията.
 

„От дена на пресконференцията не съм разговарял с Виктория Василева. Изключително много я уважавам. Тя е човекът, който реално е създал ИТН и ме е поканил в партията. Считам, че тя постъпва правилно. Не знам мотивите ѝ към момента защо само напуска парламента и не разкрива какво ще се случва оттук нататък, но смятам, че нейното място не е в тази групичка“, каза още министърът на спорта в оставка.


По думите му пред bTV много пъти Василева е заявявала, че това не е очакваното от нея развитие и на партията, и на политиката, която тя води.


„Оказа се, че ИТН подведе стотици хиляди българи за това, което обещаваше“, заяви Василев.


Василев обясни, че участва активно в разговорите за управление на България в следващите 6 месеца в качеството си на министър на младежта и спорта в оставка и по думите му човек, който има отговорно поведение спрямо България.


"Независимо дали има 121 депутати, едно национално отговорно поведение е да направиш ясен план за това какво ни очаква през следващите 6 месеца – това са много спешни мерки по Плана за възстановяване и устойчивост, законопроект за КПКОНПИ, редица законопроекти в други сфери, които са належащи", заяви Василев.


Той добави, че състав на кабинет не е обсъждан, а единствено хоризонт за управление 6 месеца, коалиционни партньори – частично присъстващи в залата в момента и представители на различни сектори, които да представят най-спешните мерки, които НС трябва да приеме.


"Не би трябвало да присъствам на разговори за подкрепа на правителство, в което съм част. Тези решения се взимат от народните представители", каза още той.


Василев обясни, че вече не е член на ИТН. Какво тя казва си остава между тях тримата и няма никакво значение за държавата.


"Никой не го интересува какво ще направи Ива Митева, извън Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Любомир Каримански", смята той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6511 |01.07.2022 Проектопремиерът Асен Василев: Нямаме намерение за разговори със Слави, не се знае дали К. Петков ще е министър, за Русия сме враг . 0| 3883 |30.06.2022 Балабанов на Слави зачеркна политическата кариера на Кирил Петков? . 0| 3719 |29.06.2022 Радостин Василев: Изгонването на руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на МС . 0| 3125 |28.06.2022 Отцепилият се Иво Атанасов: Никой от шестимата не е получил покана от ПП за разговори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads