Реклама / Ads
14| 5182 |05.02.2010 НОВИНИ

Р. Овчаров: Фигурите в БСП са изхабени

.
Румен Овчаров
Георги Кадиев е типажът, който трябва да се търси като ново лице на партията. Скоро държавата щяла да има отново нужда от БСП, затова Овчаров си отварял устата сега.
 

Политическата кариера на Румен Овчаров е свършила, аз няма да бъда лицето на промяната в БСП, но и други хора не могат да бъдат такива, обяви по БНТ самият той.

Промените в БСП не се случиха, каза той и заяви, че е оттеглил оставката си, защото не желае т. нар. промени да се случват на негов гръб, както е било досега. На мой гръб корупцията беше вкарана в 3-ната коалиция, напомни той и каза, че това било подмяна на промяната. Няма да ни дойде редът за управление, категоричен беше Овчаров, който добави, че 2-полюсен модел в България няма.

С хора като Станишев и Добрев няма как да станем символ на промяната, въпреки че има много избиратели, които подкрепят БСП. Те обаче го правят заради самата партия, но това не значи, че БСП ще спечели изборното доверие. Пътят е това, което беше демонстрирано на кметските избори в София. Георги Кадиев е типажът, който трябва да се търси като ново лице на партията. Той израсна по време на кампанията, въпреки че мнозина твърдят, че той няма достатъчно партиен опит, продължи Овчаров.

Преформатирането на лявото тепърва предстои, каза Овчаров, вярвайки че левицата може да е сериозна алтернатива на дясното и центъра, стига да се реформира сега, а не след година и половина, когато би било късно и би гарантирало втора победа на ГЕРБ в избори.

Ако през 2007 г. си бях отворил устата, щяхме да сме се изчистили от много хора, но щяхме да провалим управленския дебат. Сега обаче трябва да се действа, счита Овчаров, който коментира, че БСП е показала, че може да управлява. БСП не е партия на прехода, социалистическата идея не е изхабена, а фигурите в нея, добави той.

Това, което става в БСП, е рефлексия на ставащото в държавата
. Затова скоро ще има нужда от БСП, отчете Овчаров. Първата ключова грешка била в кадровото обезпечаване на управлението; втората - пускането на повече пара в свирката, защото пробив в усвояването на еврофондовете нямало; третата - липса на антикризисна програма. В еврозоната скоро няма да влезем, защото шикалкавим с ЕК, обясни той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4982 |19.10.2009 Р. Овчаров: Станишев има няколко месеца да върне доверието . 11| 4936 |07.10.2009 Румен Овчаров: Сергей, иди си в мир! . 11| 4681 |18.09.2009 Р. Овчаров: На Станишев не му остава много време . 1| 4723 |01.09.2009 Р. Овчаров: Интригантстването в БСП трудно ще се избегне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads