Реклама / Ads
7| 5491 |21.10.2017 НОВИНИ

Овчаров: Корнелия Нинова върви през просото

.
Румен Овчаров
Оборудване за повече от 1 млрд. лв., което България закупи за изграждането на АЕЦ ”Белене”, се превръща в метал за скрап. Това каза Румен Овчаров по БТВ.
 

Според него оборудването, за което страната ни заплати 620 млн. евро, се съхранява при абсурдни условия и имало възможност някои от частите да се окажат абсолютно негодни за инсталиране в ядрена централа. Овчаров показа снимки, свидетелстващи, че части дори от активната зона на реактора се намират под открито небе. По думите му част от оборудването е от неръждаема стомана, но повечето от частите могат да ръждясат.

 

 Румен Овчаров критикува Нинова и атакува фронтовете в столетницата. Те не се изчерпвали, по думите му, с няколкото бивши партийни лидери. Очевидно има и други хора, които не са доволни от това, което се случва в партията, коментира той преди заседанието на столичната организация на БСП. Нинова не се съобразявала с мнението на останалите членове на партията. Съобразява се само с мнението на няколко човека, недоволен е той от поведението на Корнелия Нинова. Тези мнения обаче не винаги били правилни.

 

Корнелия Нинова има проблем и върви през просото, без да се съобразява с елементарните реалности, преди всичко в партията, коментира и в интервю пред БТВ Овчаров. "Един лидер, особено като Корнелия, която иска да свали Бойко Борисов и ГЕРБ от власт, трябва да консолидира около себе си сила, трябва не да разделя, трябва да обединява - преди всичко партията, не да отваря фронтове в нея, трябва да обединява левицата и трябва да търси подкрепа от всички, недоволни от модела на управление "Борисов", от разпределянето на порциите по този модел, от имитацията на демокрация, от псевдосправедливостта. Не можеш да вървиш напред, когато непрекъснато отваряш фронтове отзад, в тила си", допъни той.

 

"На някои хора прекалено много им се иска да се случат някои неща и малко прибързано и преувеличено възприемат това, което се случи на този пленум, като едва ли не възможност за реванш ... Малко прибързано тази група хора, които се чувстват лично засегнати от нея, решиха, че е дошъл моментът за реванш. Не е дошъл моментът. Тя все още е ценна за партията", коментира Овчаров твърдение, че Нинова е бламирана на пленума на БСП миналата седмица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5260 |20.10.2017 Борисов подписа писмото на Нинова за имената на политиците, взели пари от КТБ . 1| 7309 |18.10.2017 Явор Куюмджиев: Г-жа Нинова не е Краля-Слънце, изключват Гергов от БСП . 4| 4514 |17.10.2017 Нинова: Единен нов разследващ орган получи само два гласа - на президента и моя . 2| 4666 |16.10.2017 Нинова: Да се възползваме от общата европейска политика и облекчим националния бюджет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads