Реклама / Ads
36| 8708 |09.05.2016 НОВИНИ

Овчаров: С модела КОЙ в БСП е свършено

.
Миков има своето място в БСП. Не е задължително да си председател , за да работиш за БСП. Това каза пред БНТ Румен Овчаров, коментирайки вчерашния избор в Столетницата. Румен Овчаров заяви още, че с избора на Корнелия Нинова ще бъдат пресечени много зависимости в редиците на левицата. Партията ще бъде изчистена от влиянието на олигарси и всякакви други съмнителни личности. С модела КОЙ в БСП е свършено, подчерта социалистът.
 
По думите му Миков е човек, който има своите заслуги за партията и се ползва с необходимото уважение сред социалистите.

Овчаров се спря и на избора на Корнелия Нинова за лидер на БСП. Важното е, че хората, които проведоха цялата кампания повярваха, че могат да променят нещо. Вярвам, че въодушевлението ще можем да го пренесем и в структурите надолу и да покажем, че в България има някаква нова алтернатива, посочи той.

Тази промяна сама по себе си все още не е промяна. Това, че жена за първи път застава начело на партията, е само знак за промяна. Много пъти досега сме слушали лозунги за промяна, която обаче не е ставала факт, посочи той. Деликатността не беше най-съществената характеристика на предишното ръководство. Деликатността им се проявяваше основно в отношенията с управляващите. Може би тук трябва да има по-здрава ръка, коментира Овчаров.

По думите му ентусиазмът от избора на Нинова трябва да бъде пренесен сред редовите социалисти, като им се дадат повече въпроси за решаване. Според Овчаров основната цел на БСП трябва да бъде консолидиране на алтернатива на сегашното управление. Тази алтернатива съвсем не включва само АБВ и Движение 21, каза той.

Румен Овчаров заяви, че с избора на Корнелия Нинова ще бъдат пресечени много зависимости в редиците на левицата. Партията ще бъде изчистена от влиянието на олигарси и всякакви други съмнителни личности. С модела КОЙ в БСП е свършено, подчерта социалистът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5833 |08.05.2016 Р. Овчаров: За две години Миков не промени нищо в БСП . 12| 4596 |03.05.2016 Р. Овчаров: Борисов да накара АЕЦ „Козлодуй” да се грижи за ЦСКА . 19| 4861 |09.03.2016 Партия "14 юни" ще маха модела #КОЙ . 1| 4670 |04.03.2016 Първан Симеонов: Има взаимоизгодно отстъпление от модела „КОЙ“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads