Реклама / Ads
5| 4141 |09.10.2021 НОВИНИ

Падна първият сняг. Пътищарите гневни на Комитова. Тя - непреклонна

.
Падна първият сняг на прохода “Петрохан”. Гъста мъгла намалява видимостта и затруднява движението. От АПИ предупреждават шофьорите да бъдат внимателни. А на този фон регионален министър и пътни фирми продължават да се карат за неизплатените пари. От едната страна настояват за оставки, а от другата - че протестът изпълнява други цели. Сагата продължи и тази сутрин.
 

“Алармираме за бездействието на държавата. Първият сняг е факт. Пътният бранш многократно предупреждаваше отговорните институции каква ще бъде ситуацията", посочват от Браншовата камара “Пътища”. 

 

Позицията идва след поредния протест на бранша вчера. Това бе третата национална демонстрация, а регионалният министър Виолета Комитова не отиде на срещата. Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще се договаря с всяка пътна фирма поотделно за парите, които ѝ дължи държавата за свършената работа. Разговорите ще се водят лично със собствениците на фирмите, без посредници, за да излязат собствениците на светло. Това стана ясно и от думите на Комитова тази сутрин. 

 

Вече четири месеца двете страни не могат да се разберат как да бъдат изчистени задълженията. От Камарата на строителите в България също застават зад демонстрациите. Браншовата камара “Пътища” от няколко месеца предупреждава за сериозни проблеми, които се очакват по пътищата през зимата. Комитова увери тази сутрин, че са заделени 100 милиона за почистване и зимна поддръжка, обявени са обществени поръчки и с фирмите може да се постигне съгласие. 

 

"Изразяваме недоумение и възмущение от поведението на ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което покани на среща собственици на фирми и не се яви на нея. Няма да коментираме казаното по този повод от служебния регионален министър арх. Виолета Комитова”, посочват от Камарата. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3046 |08.10.2021 Георги Свиленски: Основна цел на левицата е стабилизиране на ситуацията в България и излизане от многото кризи, в които попадна страната . 21| 4621 |06.10.2021 Румен Радев до КС: Делото по казуса „Кирил Петков“ следва да бъде прекратено поради отпаднал предмет . 14| 3744 |30.09.2021 Светлин Тачев, „Галъп“: ГЕРБ са първи не защото растат, а защото ИТН паднаха . 0| 3365 |29.09.2021 Младите ни волейболисти паднаха от бразилците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads