Събота, 24 Юни 2017, 04:40
Frognews
0| 2634 |15.09.2016

Пак ни баламосват, че сме за Шенген

.
България и Румъния трябва да бъдат подкрепени във влизането им Шенгенското пространство, каза президентът на Република Унгария Янош Адер по време на 12-ата Среща на президентите на страните от групата „Арайолуш“, предаде Фокус.
„Процесът на интеграция на балканските страни към ЕС е значим елемент от Съюза. Трябва да започнат преговори. Индексът на доверие във всички държави-членски е доста нисък. Има липса на доверие в ЕС“, заяви Адер. Според него, ако се води постоянен спор в европейските институции и те продължат да не зачитат действителността, в която живеем, ще продължим да наблюдаваме все по занижаващо се доверие.

„Последната година ни показа, че заключенията показват, че има 5 най-важни аспекта и задачи за държавите-членки на ЕС. Най-напред е, че трябва да укрепим и защитим външните граници на ЕС. На второ място, ЕС има хуманитарни задължения във всички онези държави, които се набират най-близо до зоната на криза. Всички живеещи в бежанските центрове, трябва да получат помощ. Това е проблем и за САЩ, Китай, държавите от Г20. Всички те имат ангажименти към преодоляването на проблема. Необходимо е сътрудничество между различните разузнавателни служби. Така можем да предотвратим разрастването на трафика на наркотици и хора“, допълни Адер. На четвърто място той постави Сирия и уточни, че ще се нуждае от международна помощ.

„На пето място са климатичните изменения. Десетки хиляди хора напускат домовете си с надеждата, че ще получат по-добър живот. Те са основен проблем“, каза още президентът на Унгария.

МАЛЪК КОМЕНТАР: Изминаха повече от 6 години, когато за първи път Цветан Цветанов като вице-премиер и вътрешен министър съобщи, че много страни-членки на ЕС смятат, че сме готови за Шенген. Оттогава мине се не мине месец и някой ни тупа по рамото, че ставаме за тази работа. След това не следва нищо. Всеки високопоставен гост в София се чувства задължен по протокол или от добро възпитание да повтаря кухата фраза, че отговаряме на критериите за приемане в Шенген. И какво от това? Продължаваме да сме на прага, както и преди години.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Радев се похвали, че поканил не само Путин, но и Тръмп 0| 2505 |23.06.2017 . Много слънце и малко дъжд в събота 0| 2473 |23.06.2017 . Турция уби 6-ма бойци на ПКК 0| 2489 |23.06.2017 . Изстрелват българския сателит „БългарияСат – 1” /на живо/ 1| 2614 |23.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах