Реклама / Ads
0| 2637 |05.08.2022 НОВИНИ

Пак ще ремонтират ул. “Цар Шишман” в София

.
Само няколко месеца ул. “Цар Шишман” в сърцето на София издържа без заграждения и багери. От 7 август там ще има нов ремонт - смяна на временната асфалтова настилка, поставена след изграждането на нова подземна инфраструктура. Дейностите ще продължат до 25 септември. В ремонт ще бъде и ул. “6-ти септември”.
 

Ще бъде демонтирана временната асфалтова настилка, а на нейно място ще се появи нова пътна конструкция и ще бъдат монтирани бетонови и гранитни павета на платното и тротоарите. По време на строителните дейности ще бъде изградено ново улично осветление, нова отводнителна система и допълнително озеленяване.

Затварянето на ул. “Цар Шишман” идва на фона на друг ремонт, който също тече в сърцето на столицата - затворен е площадът пред Народното събрание за пренареждане и подмяна на паветата. Ще бъде инсталирано и ново осветление. 

 

От 7 август до 25 септември ще се работи в отсечката на ул. "Цар Шишман“ от ул. “Ген. Паренсов“ до ул. “Ген. Гурко“,  включително кръстовището с ул. “Юри Венелин“ и в отсечката на ул. “6-ти септември“ от ул. “Иван Вазов“ до ул. “Славянска“. Тротоарите пред 133. СУ и 7. СУ ще се работят приоритетно с цел осигуряване на достъпа за началото на учебната година. 

 

По време на строителните дейности  ще бъдат затворени за движение на автомобили отсечките от ул. “Цар Шишман“ между ул. “Ген. Паренсов“ и ул. “Ген. Гурко“, включително кръстовището с ул. “Юри Венелин“ и от ул. “6-ти септември“ между ул. “Иван Вазов“ и ул. "Славянска“. В тези участъци пешеходците ще могат да преминават по тротоарите. След полагане на настилката на пътните платна ще започне изграждането на нови тротоари, като в този период пешеходното движение ще се извършва по новоизграденото пътно платно.

 

За времето на строителството живущите в района ще могат да паркират своите автомобили както в Подзона 4, така и в Подзона 5.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3552 |28.04.2022 Зеленски готов да ни снабдява с ток. В замяна Петков му обеща наши фабрики да ремонтират украински машини . 0| 2963 |17.04.2022 Капитанът на “Царевна”: Никой не се е качвал да ни заплашва . 1| 2933 |06.12.2021 Изваждат кораба ”Вера Су” на сушата, за да го ремонтират . 0| 3543 |09.10.2021 Ремонтират оградата по границата ни с Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads