Реклама / Ads
4| 3364 |27.04.2021 НОВИНИ

Панчугов: В парламента не говорят за проблеми, а се замерят с решения

.
Има краткосрочен дневен ред и това е проблем. Фиксацията е "Да извадим ГЕРБ от управлението". Това ще е безсмислено, ако в една държава продължават да се назначават хора не заради качествата им. Фокусът не е мораториумът, а как да върнем институционалността. Това е дългосрочното. Две седмици не могат да привикат Борисов в парламента, но има консенсус да ревизират управлението му. Има си механизми. Не говорим за проблемите на избирателната система, а се замеряме с решения.
 

Това заяви пред bTV политологът Христо Панчугов.

 

"Не разбирам защо разговорът е в детайлите. Беше ми ясно от самото начало, че партиите много ще искат да създадат правителство, но няма да могат. Станали са заложнизи на ситуацията и без да искат да се явят на избори - ще се явят на избори юли месец. Но ако политиците не са си научили уроците, моделът ще се повтори", смята още Панчугов.

 

Той коментира още и поведението на "Има такъв народ" и всичко случващо се около Слави Трифонов в контекста на решението на формацията да върне мандата, но да го заяви онлайн. Лидерът на партията не се е появявал публично откакто стана ясно, че формацията е спечелила завидна подкрепа на парламентарните избори. Трифонов първо се разболя от COVID-19, а преди дни съобщи, че има проблеми с кръста.

 

"Опитът да се запази тази енигма около ИТН може да изглежда като позитив. Обществото обаче ще добие впечатление за нежелание на нито една сила в парламента да вземе мандат. Елитът като цяло изглежда доста слаб и това няма как да не направи впечатление", посочи Панчугов и прогнозира, че по всяка вероятност това ще мобилизира отрицателен вот. Не е крайно задължително обаче той да бъде влят в подкрепа към ГЕРБ.

 

"Със сигурност ще се мобилизира вот срещу него. Много голяма част от обществото се притесниха от резултата, поради чисто естетически съображения, ако щеше. От тук нататък каквато и кампания да се случи, Трифонов няма шанса да го направи отново. Първото впечатление не винаги е правилно, но е дълготрайно. Може хората да гласуват срещу непредвидимостта", допълни още Панчугов.

 

Според политолога очевидно има желание за промяна в обществото и очевидно не зависи от него как да изглежда тя.

 

"Работа на политиците е. В рамките на кампанията не успяха, в рамките на този парламент изглежда не успяха. Няма ясен дневен ред, няма изговаряне на това как изглежда политическата промяна", посочи още Панчугов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3271 |27.04.2021 Румен Гечев: БСП няма да търси подкрепа в парламента, а от избирателите . 2| 2851 |27.04.2021 Д-р Симидчиев: В парламента ще сформираме план с ясни цели за борбата срещу COVID . 33| 4476 |26.04.2021 Бойко Ноев: Защо за ”българска следа” и Гебрев говорят чешките премиер и президент, а нашата власт мълчи? . 4| 3074 |26.04.2021 Мария Пиргова: Обстановката в парламента вече е предизборна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads