Реклама / Ads
10| 4632 |15.11.2021 НОВИНИ

Панов решил да е сам шеф на щаба си. Не предложил идеи за съдебна реформа

.
Часове след като членове на инициативния комитет, издигнал Лозан Панов за кандидат-президент се извиниха, че са застанали зад шефа на ВКС с изтичащ мандат, "Правосъдие за всеки" излязоха с обща и остра позиция. Това се случва на фона на лошия резултат в битката за "Дондуков 2", който Панов постигна и нападите между него и "Демократична България" само няколко дни преди датата на вота - 14-ти ноември.
 

Публикуваме цялата позиция без редакторска намеса:

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на УС на сдружение „Правосъдие за всеки“

 

На 01.10.2021г. УС на сдружение „Правосъдие за всеки“ взе решение да предложи кандидатурата на съдия Лозан Панов за президент. На следващия ден се сформира Инициативен комитет, в състав от 37 свободни и достойни хора, изявени личности и дейни общественици, който издигна кандидатурите на Лозан Панов и Мария Касимова – Моасе за президент и вицепрезидент на България. Положихме всички усилия и в рамките на пет дни събрахме над 3000 подписа за нашите кандидати, обработихме и ги регистрирахме в ЦИК, като така дадохме възможността за началото на една различна и силна гражданска кампания.В последвалата кампания от „Правосъдие за всеки“ не участвахме по никакъв начин, не защото не искахме, а по волята на самия ни кандидат, който реши да е сам шеф на Щаба си, стратег и автор на всички послания. Съобразихме се с неговото искане, в резултат на което не само ние, но и огромната част от членовете на ИК останаха извън кампанията, като така бе неизползван един огромен потенциал от хора, приели възторжено тази кандидатура и искрено желаещи да работят за успех на изборите. С тази кампания няма как да се отъждествим, нито с голяма част от посланията в нея, нито с нападките от последните дни към подкрепилата кандидата коалиция „Демократична България“, нито с препратките към „Червенково време“, нито с неясните идеи за възможна управленска коалиция с ГЕРБ и ДПС.

 

Нямаше ясно изразен ангажимент за внасяне на конституционен проект за реална съдебна реформа в Народното събрание, нито бяха предложени каквито и да е конкретни идеи за такава реформа.

 

Въпреки всичко намираме, че издигането на кандидатурата на съдия Панов за президент даде възможност за различен избор и вдигна отново високо темата за върховенството на Правото, справедливостта и съдебната реформа, в която успя да въвлече и дебата за парламентарните избори. Кампанията би била далеч по-успешна, ако кандидатът се бе фокусирал върху безспорно силните си страни и бе използвал стоящия му на разположение потенциал.


Благодарим на всички членове на Инициативния комитет, както за готовността да участват и помагат, така и за положените при регистрацията на кандидатурите усилия. Оценяваме този актив като особено ценен, ще останем във връзка с всеки член и ще предложим Инициативата си като платформа за бъдещи взаимодействия.

Тове е и страхотният позитив от случилото се: събрахме за много кратко време страхотна чета, която в тази кампания остана в запас, но барутът ѝ ще получи своята искра при следваща добра възможност.

 

На г-н Панов и г-жа Касимова – Моасе желаем успехи в личен и професионален план!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4721 |15.11.2021 Какво се случи с Лозан Панов? Част от ”Правосъдие за всеки” съжаляват за подкрепата . 4| 5382 |15.11.2021 Лозан Панов освободил Инициативния си комитет предсрочно? . 18| 32618 |14.11.2021 Лозан Панов: Гответе се, краят Ви наближава! . 17| 3652 |12.11.2021 Предпоследно от ”Екзакта”: Топи се процентът на твърдо решилите да гласуват избиратели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads