Реклама / Ads
53| 6356 |27.01.2013 НОВИНИ

К. Парамов: 850 000 роми не работят нищо всеки ден

.
Кольо Парамов
Винаги в последните 14 месеца преди избори нито едно правителство не е правило приватизации, смята Вл. Каролев, според когото по темата Доган пак сме се изложили предчужденците.
 

Искахме свобода, преход, демокрация, затова сме свидетели и на системата, която роди фолка. Трябва да се запитаме защо Теди Москов и Ал. Морфов не са взели такава субсидия, заяви по ТВ 7 икономистът Кольо Парамов. Бих предпочел да видя субсидията за попфолка по посока към науката, но проблемът не е точно в предлагането, а в търсенето, каза колегата му Румен Гечев.

По темата с инцидента с Доган пак се изложихме пред чужденците, заяви икономистът Владимир Каролев. За пореден път показахме на света, че сме далеч от него. Това е политическа патърдия; ненормални събития за една демократична страна, но върху икономиката това няма да повлияе. България обаче не е прецедент, каза Гечев. Най-вече се коментира не атентата, а ритането на извършителя, каза Каролев. Според него в недостатъчно утвърдени демокрации в предизборни години се правели доста икономически грешки, раздували се бюджети. Винаги в последните 14 месеца преди избори нито едно правителство не е правило приватизации. ВМЗ е пример за това, как ще го спасяваме, то е умряло, попита той.

Случаят с ВМЗ не е идентичен с Кремиковци; той е много специален; в случая държавата е виновна за фалита със своите действия. Пазарите на ВМЗ не са натовски; а за това е виновна държавата, която направи така, че арабите да не купуват, каза Гечев.

Общите икономически показатели са много тежки, скъпото евро се отразява зле, тенденцията е към влошаване; пазарът е стеснен, каза К. Парамов.

Преди избори никъде по света не се предприемат резки движения. Което и да е следващото управление, няма как то да не промени фискалната политика, смята Гечев. Трябва да се излезе от плоския данък; той е пагубен за бюджетните приходи, има и морални проблеми. В цяла Европа се отива към заостряне на скалата; промените трябва да бъдат много внимателни. Ще се наложи и промяна в монетарната политика; да има и специални стимули за инвестициите, добави Гечев.

Най-важно е повишаване на административния капацитет и правене на всичко възможно да се вземат парите от Европа, каза Парамов. Това правителство ще продължи, колкото и на Вл. Каролев да не му се иска, добави той.

Навсякъде, където е въведен плоският данък, има голямо увеличение на приходите в бюджета, контрира Каролев. Богатите плащат повече и сега. Социнтерна е взел решение, където управляват социалисти, да се премахва плоския данък, което е страшно. БСП не може да спечели, защото не може да е мнозинство, продължи Каролев. С изключение на Оланд, нито една държава в Европа не разширява скалата, осведоми той.

Няма развита страна, в която данъкът да не е прогресивен - САЩ, Канада, Германия, Франция. Всички те го увеличават. А ние си стоим на плосък данък. Фактите са смазващи в подкрепа на прогресивния, репликира Гечев. Според него разковничето е в увеличаване на бюджетните приходи.

Симеон Дянков е стиснат колкото трябва; той се съобразява с реалностите, а днес те са тежки; общият икономически тупик, в който е Европа, в момента диктуват ситуацията у нас, каза Парамов.
850 000 роми не работят всеки ден! Кой да ги храни? Трябва да се вземат мерки, да бъдат принудени да учати  работят, категоричен беше Парамов.

Спасението е в повишаване на работоспособността, повече работа, по-малко харчене. Да живеем малко по-скромно, а да работим повече - това е формулата, допълни и Владимир Каролев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 5510 |24.01.2013 Цветанов: Главно роми са подкрепили БСП за референдума . 43| 12590 |10.01.2013 Роми искат оставката на Божидар Димитров . 10| 7969 |03.12.2012 Янев громи кмета на Хаджидимово за хотел до манастир . 1| 5175 |22.11.2012 Т. Дончев: Всички да превключат на режим "компромис" при обсъждането на бюджета на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads