Реклама / Ads
10| 8003 |03.12.2012 НОВИНИ

Янев громи кмета на Хаджидимово за хотел до манастир

.
Кметският хотелски комплекс Източник: в. Струма
Лидерът на РЗС Яне Янев завихри нов корупционен скандал, този път с главен герой кметът на Хаджидимово - Людмил Терзиев. Според шефа на Парламентарната комисия за борба с корупцията Терзиев строи хотел, чрез фирмата на дъщеря си в близост до известния манастир „Св. Георги” в нарушение на закона.
 
Издигането на сградата било арогантно и Терзиев се държал като „разпасан феодал”, обяви на пресконференция Янев.

Той обвини кмета на Хаджидимово, че е замесен в корупционна схема и се закани да предизвика пълна проверка на новопостроения хотел.

В комисията за проучване на корупционните сделки от миналото е бил получен сигнал от игумена на манастира Теофил Андреев, че незаконен хотел е вдигнат току до манастирските порти, обяви Яне Янев. Лична проверка на депутата го убедила, че модерната постройка е изникнала „със скоростта на диворастяща гъба”, а строителните дейности са се извършвали дори на фарове през нощта от хора, ангажирани по социални програми.

Повече от любопитно е, че собственик на терена на застрояване, е дъщерята на кмета Терзиев, Катерина Терзиева, която чрез фирмата си ЕК „Катерина Терзиева” КТ се е сдобила с имота чрез никому неизвестния бивш собственик Атанас Воденичаров. Последният, според Янев е бил подставено лице.

Председателят на РЗС обави няколко конкретни въпроса, които ще бъдат отправени към кмета Терзиев, а именно кой е инициирал преотреждането на имота, защо е нарушен законът като не са били уведомени съседите и как е било издадено разрешителното за строеж. Янев ще иска и проверка по какъв девойчето Катерина е изкарала пари за подобно строително начинание.

В процеса на разследване Янев е изпратил запитвания до Служба земеделие, РИОСВ и РИОКОЗ за предоставяне на всички преписки и решение по казуса. Сезиран е също така и окръжния прокурор Христо Георгиев. Междувременно тази седмица в административен съд Благоевград ще се гледа и дело по подадена жалба срещу строителството на хотела от страна на манастира. Неврокопският митрополит Натанаил също е сезирал инстанциите за абсурдното положение с хотела.

Янев заключи, че в близките дни Людмил Терзиев ще бъде извикан пред комисията и ще трябва да отговаря на всичките повдигнати от местни хора въпроси, както и да доказва от къде са се взели паричните потоци за бизнес начинанията на фамилията.

Запознати твърдят, че парите дошли по европейска програма и кметът бил спокоен за проверките. Дали е така, тепърва ще се разбере.

 

Людмил Терзиев е избран за кмет от предизборна коалиция „Бъдеще за Хаджидимово”. В нея влизат БСП, ДПС и НДСВ – формула, по която управляваше кабинета „Станишев”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5144 |01.12.2012 Янев: За социолозите изборите са жътва, а комбайните им - месомелачки . 32| 7676 |30.11.2012 Борисов поиска оставката на разобличена от комисията "Янев" . 20| 6099 |29.11.2012 Янев: Ще ми падне пердето, ще донеса едни документи и ще дръпна шалтера! . 5| 5600 |28.11.2012 Коалиция за България внесе 2 сигнала в комисията "Янев"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads