Реклама / Ads
5| 3137 |29.04.2021 НОВИНИ

Парламент като зоопарк: подвиквания, смях и „мяукане“

.
Източник: БГНЕС
Парламентарното шоу продължава вече трета седмица. И днес в пленарна зала не мина без подвиквания, смях, та дори „мяукане“. Това се случи по време на разпален дебат за машинното гласуване, а маратонът с промените в Изборния кодекс продължава и към този час.
 

Депутатите стигнаха до текста, който предвижда изцяло машинно гласуване. ГЕРБ-СДС са категорично против идеята. БСП пък предупредиха ГЕРБ-СДС, че изцяло машинният вот ще гарантира честността на вота.

 

Бившата председателка на Парламента Цвета Караянчева се обърна нагло към социалистите с това, че ГЕРБ за пръв път тази година е направила изборите:

 

„Следвайте нашия пример, за да видите как се печелят избори!“

 

Караянчева недоумява какво е това желание да се ограничи вотът само до машина. Според нея лидерите на сегашните партии в парламента били радетели за машини и при парламентарните избори на 4 април, но в крайна сметка гласували с хартиена бюлетина.

 

„На президента му трябваха 5 минути, за да гласува с машина“, изказа се Караянчева като много компетентна и напред с технологиите.

 

„Президентът действително дълго време се забави, защото се чудеше за коя партия да гласува“, подкрепи твърденията на колежката си Тома Биков.

 

От БСП се засегнаха и заявиха, че това е лъжа.

 

Разбира се, отношение по темата взе и Любен Дилов-син, известен напоследък като „на всяка манджа мерудия“. Той запита какво ще стане, ако „религията не позволи на някой избирател да гласува с машина“. Въпросът му предизвика смях в залата. Дилов обаче се аргументира, че дава смешен пример, за да се види и абсурдността на ситуацията.

 

„Единственият начин да се лекуват недъзите на демокрацията е с повече демокрация“, смята той.

 

Дилов-син недоумява и защо се правят такива сериозни промени набързо. Той помоли колегите си в лявата част на залата (БСП – бел. ред.) да спрат да „мяукат“.

 

„В лявата част непрекъснато някой мяука. Наистина е май месец и наистина се разгонват. Може би така им действа мандатът“, заяви още Дилов.

 

Председателстващият пленарното заседание Кристиан Вигенин направи забележка на всички, които издават звуци от място и подвикват.

 

Малко след това за мяукането в зала поиска процедура по начина на водене и Халил Летифов от ДПС.

 

„Моля ви, когато говорим за наистина важни текстове за Изборния кодекс и за следващите избори за всички български граждани, да помолите цялата зала, но преди всичко лявата част да пази тишина. Другият ми въпрос към вас е наложихте ли наказание на мяукащата част? Колко колеги са, за да знаем кои са наказани“, попита още Летифов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4050 |29.04.2021 Депутатът Атанас Славов, ДБ: Спецпрокуратурата се утвърди като бухалка на властта срещу неудобни опоненти и бизнеси . 10| 10754 |29.04.2021 Бимбалов пред Фрог: В дълги като косите на Мата Хари видеа Борисов хвали свитата си и атакува останалите . 9| 3401 |29.04.2021 Всезнайкото Георг Георгиев пак се изявява като медийна звезда. Отново защитава спецправосъдието . 5| 3097 |29.04.2021 Георги Свиленски: Парламентът трябва да работи с грижа за хората, а не с грижа за политическите партии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads