Реклама / Ads
32| 9788 |30.11.2011 НОВИНИ

Партиец на ГЕРБ мачка правителството с БДЖ

.
На нарочна пресконференция Йорданова обяви намеренията за стачни действия на работниците от БДЖ
Екатерина Йорданова е едновременно шеф на транспортния синдикат към КНСБ и общински съветник от управляващите в София
 
Член на ГЕРБ, издигнат на ръководни позиции, реално клати със спрените локомотиви на БДЖ правителството на Бойко Борисов. За този абсурд алармираха членове на новия Столичен общински съвет. Според тях става дума за Екатерина Йорданова, която втори мандат участва в софийския парламент като член на ГЕРБ. Тя е член на постоянната комисия по финанси и бюджет и на постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма. Паралелно с това напористата дама е и шеф на транспортния синдикат към КНСБ и води протестите на железничарите.

„Стачката е последното оръжие в ръцете на синдикатите, но тъй като до този момент по никакъв начин ръководството на БДЖ не е демонстрирало разбиране, се налага подобна стъпка да бъде предприета. Ние дадохме препоръки, но никой от ръководстовото не си направи труда да прочете предложенията ни. Очевидно новото ръководство иска да направи реформата само, но да знае, че без синдикатите няма да успее”, предупреди официално управляващите Йорданова. Шефът на червените общински съветници Жельо Бойчев е изумен от това преплитане на интереси. „Въпрос на морал е синдикатите да държат хора като Йорданова на лидерски постове”, категоричен е той.

Общинският съветник от НДСВ Владимир Каролев пък припомни, че това не е първият скандал, в който се забърква герберката При предишния общински съвет пак в конфликт на интереси тя инициирала купуването на метални бараки и 8 декара в Ахтопол за 800 хил. лв., предназначени за почивка на служители от електротранспорта. Вчера през целия ден Екатерина Йорданова обясняваше пред репортер на „Торнадо”, че е много заета, но все пак лаконично коментира: „Отдавна се занимавам със синдикална дейност. Това, че съм общински съветник, не пречи да имам позиции по темата за БДЖ и да защитавам интересите на хората в този сектор”.

Дамата обаче се изнерви и започна да си противоречи Първо каза, че Московски не е виновен за бунта на железничарите, а после призна, че е допуснал грешки. Шефовете на железниците били причина за стачките и проблемите, но не можа да обясни защо тогава нейната партия ГЕРБ ги е назначила и ги държи на власт. Според Йорданова оставката на правителството се искала само от отделни стачници, а не от цялата конфедерация. Преди редакционното приключване на броя синдикалната лидерка пусна свои хора от ГЕРБ да звънят в редакцията на „Торнадо” и да разпитват какво ще се публикува.

Лидерът на ГЕРБ  Бойко Борисов, който  предупреди, че ако го плашат с протести, ще си даде оставката, за да дойдат Станишев и Доган, не се притесни от скандала. Пред репортер на „Торнадо” той бе категоричен, че ситуацията с двойствената роля на Йорданова не го притеснява. „Няма конфликт на интереси, синдикатите не са частна фирма. Този случай е показателен, че нашата партия е демократична и опровергава обвиненията, че съм едноличен лидер”, категоричен бе премиерът. Опозицията на ГЕРБ в Общинския съвет обаче не изключва и възможността за двойна игра от страна на управляващите, а Йорданова да е своеобразен Троянски кон при железничарите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 81| 7052 |30.11.2011 Финансовата политика на Дянков щяла да загроби правителството . 32| 5649 |29.11.2011 Станишев: Сценария за дестабилизация го пише правителството! . 9| 5654 |23.11.2011 БНТ тъне в дългове, правителството й удря рамо . 26| 5761 |07.11.2011 Дж. Уорлик: Премиерът и правителството да хващат юздите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads