Реклама / Ads
0| 4938 |05.12.2017 НОВИНИ

Партия ”Свобода и достойнство” търси място вдясно без ДОСТ и Местан

.
Орхан Исмаилов и Корман Исмаилов Източник: БГНЕС
Народната партия ”Свобода и достойнство”, която преди последните парламентарни избори напусна Реформаторския блок и се коалира с ДОСТ, занапред ще продължи като самостоятелен субект и ще търси ново взаимодействие в дясното пространство.
 
Това става ясно от декларация, приета от Националния координационен съвет на партията.

"На изборите за 44-то Народно събрание 120 000 български граждани дадоха гласовете си за Обединение ДОСТ (НПСД-ДОСТ). Тази коалиция беше продиктувана от необходимостта да се даде ясна алтернатива на порочния модела "Кой". Нашето обединение с ПП ДОСТ беше в рамките на коалиционно споразумение само за парламентарните избори и НПСД продължава по пътя си като самостоятелен политически субект." - се казва в документа.

От партията заявяват, че е необходим качествено нов подход на взаимодействие в дясното, който би могъл да доведе до повече интеграция възвръщане на доверието от страна на избирателите "за успешно бъдещо, автентично, дясно управление".

В декларацията се подчертава ,че всички решения за коалиционната политика на партията се взимат от НКС и че ръководството не е упълномощавало никого "да говори или договаря нещо" от името на партията.

"Заявяваме ясно и отговорно, че ние няма да предадем доверието на тези 120 000 души, които гласуваха за Обединение ДОСТ. Като партия с ясна и демократична политика през годините и като самостоятелен политически субект, ще продължим да защитаваме правата на всеки български гражданин, независимо от неговата етническа, религиозна или културна принадлежност." - уверяват от НПСД.

От партията дават критична оценка на първите шест месеца от управлението на третия кабинет на Бойко Борисов, като посочват, че в него участват "националистически, ксенофобски и проруски партии".

Констатират все по-слаба воля за борба с корупцията, засилено задкулисно взаимодействие с икономическите структури на ДПС, практика на политически гонки и уволнения, все по-голяма политическа демагогия и нерешаване на старите проблеми в здравеопазването, образованието, отбраната, развитието на регионите, на ромската общност и не на последно място на електронното управление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8755 |02.12.2017 Още структури на ДПС напускат партията . 3| 5359 |01.12.2017 ДПС в Хитрино се разпада, масово напускат партията . 0| 4116 |19.11.2017 Махнаха Мугабе от лидерския пост на управляващата партия . 2| 4270 |13.11.2017 Повдигнаха обвинения срещу лидера на управляващата партия в Румъния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads