Реклама / Ads
2| 2855 |26.06.2023 НОВИНИ

Първа поява на Шойгу след бунта на Пригожин /видео/

.
Източник: БГНЕС
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети руски войски, участващи в бойните действия в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на информация от днес на руската агенция РИА Новости. Това е първата публична проява на Шойгу след бунта през уикенда на частната военна компания ”Вагнер”.
 

РИА Новости, която от своя страна се позовава на руското министерство на отбраната, пояснява, че Шойгу продължава да заема поста си, но не съобщава детайли за това кога и къде точно се е срещнал министърът с войници и командири от Западната войскова групировка.

 

В събота ръководителят на "Вагнер" Евгений Пригожин поведе бойците си към Москва, за да свали руското военно ръководство, което според него е корумпирано и некомпетентно.

 

В крайна сметка обаче Пригожин нареди на хората си да спрат и да се върнат в окупираните от Русия части на Украйна, след като бе постигната сделка с Кремъл, посредник в която стана беларуският президент Александър Лукашенко, припомня Ройтерс.

 

Сделката сключва гарантиране на сигурността на разбунтувалите се бойци от "Вагнер" и отказ от наказателни преследвания срещу тях. Не е известно обаче дали Путин се е съгласявал да внесе промени във висшето военно ръководство на Русия като част от сделката с Пригожин.

 

Според ТАСС Шойгу е посетил преден команден пункт на едно от подразделенията на Западната войскова групировка в зоната на така наречената специална военна операция и е изслушал доклад на началника на Западната войскова групировка генерал-полковник Евгений Никифоров за текущата обстановка на фронта, характера на действията на противника и изпълнението на задачите от руските войски на основните тактически направления. Никифоров е доложил на министъра и за формирането и бойната готовност на нови полкове в резерва на Западната войскова групировка.

 

Във видеозапис, публикуван в понеделник сутринта от руското министерство на отбраната, Шойгу беше показан да лети в самолет със свой колега и да изслушва доклади на команден пункт, управляван от руската военна групировка "Запад".

Видеозаписът обаче е без звук и не стана ясно къде и кога е било посещението.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 13003 |26.06.2023 Полина: К...а ли съм или не съм? Дъщери продължават войната на Пригожин и Шойгу в Дубай. Путиновите „братовчедки“ . 19| 5299 |25.06.2023 Генадий Гудков: Съкрушителен удар по режима на Путин и авторитета на Шойгу и руския ГЩ . 8| 3009 |24.06.2023 Милен Керемедчиев: Пригожин не иска Путин, а Шойгу . 13| 4222 |24.06.2023 Пригожин се вдигна срещу Шойгу, съобщава се за сражения с армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads