Реклама / Ads
20| 3790 |06.03.2023 НОВИНИ

Убийците от „Вагнер“ пълнят хладилника на Путин, но могат и да го ликвидират за 30 минути

.
Отношенията между ”Вагнер” и Генщаба и в едно изречение...
Ако „Вагнер“ се оттегли от Бахмут, целият фронт ще се разпадне. Украинците ще ни преследват до границата, че и по-навътре. Думите са на Евгений Пригожин. Той бе обикновен търговец, стана любим олигарх на Кремъл, нарекоха го „готвача на Путин“.
 

От месеци Пригожин е в тежък конфликт с ръководството на руското военно министерство и нарича открито министъра Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов пълни некадърници. Пригожин е едно от имената, които се коментират като бъдещи заместници на Путин начело на Русия.

Наистина ли Русия се е докарала дотам частна армия, в която повече от половината състав са криминални престъпници, взети директно от затворите, да е по-силна и ефективна от конституционните въоръжени сили на Москва?

 

Парадокс? Не – това е действителността!

 

За какво става дума?

 

В чии интереси всъщност действа Пригожин, когото мнозина смятат за приятел на Владимир Путин? И наистина ли вагнеровците се съревновават с руското министерство на отбраната, а Пригожин - лично с руския министър на отбраната Сергей Шойгу?

Според военният експерт Всеволод Костин „от първия набор наемници“, вербувани в края на юни – началото на юли в три затвора в Санктпетербургска област и два затвора в Новгородска област – от около 1400 затворници – само 28 са се завърнали живи от войната в Украйна. При това за краткко, защото след седмица ги върнаха отново на фронта. Те са подписали договор, че трябва да воюват още 45 дни, за да могат да кандидатстват за помилване. Това им е обещано от Пригожин, който твърди, че е съгласувал това с Путин и съответните институции. На практика обаче президентски указ за помилване няма.

 

Досега се знае за 40 000 излежаващи присъди, които са подписали договор и воюват в състава на „Вагнер“. От основните кадри на частната армия е конструирано ръководното ядро от най-ниско до самия връх.

 

Колко са вагнеровци в момента никой не може да каже точно. Пригожин обаче всеки месец получава огромни субсидии от правителството в Кремъл. Което дразни ужасно Сергей Шойгу, който се опитва да внуши на Путин, че престъпниците на фронта сриват доверието в руската армия. Действат също демотивиращо на личния състав, сред който се носят слухове за огромните възнаграждения, които се плащат на вагнеровци и мизерията, в която са принудени да служат и воюват редовните военни.

Експерти са на мнение, че руският президент умишлено изостря отношенията между Пригожин и военните, за да стимулира конкуренцията между тях и стремежа им да се доказват във войната.

 

С това се обясняват и много от зверствата, извършвани от частната „Вагнер“ и вече извършващи подобни действия военни.

 

Допълнително бензин в огъня налива военният експерт Георгий Кантилев, който смята, че Пригожин и неговите главорези могат да извършат преврат и да завземат властта в Кремъл за не повече от 30 минути. Засега обаче олигархът все още демонстрира добри отношения с Путин и заплашва само военното ръководство. Той осигурява също всички деликатеси и специални поръчки за кухнята и приемите на президента. Специалитети от цял свят пълнят хладилниците на властта, а кой плаща и колко за целият този лукс – не е ясно. Разходите, според наблюдатели минават по линия на общото обслужване на правителството.

 

Тъжната истина е, че „Вагнер“ не помага на руската армия, а действа като самостоятелна войска от наемници и затворници, които не се интересуват от целите на Путин. Превземете това селище и всичко, което ви хареса е ваше. Така действат варвари и брутани агресори.

 

Руската армия страда от това, защото не може да разчита на взаимодействие, а самата тя не успява да се справи с възложените й задачи, категоричен е Всеволод Костин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3173 |09.02.2023 „Вагнер“ спира да набира затворници за войната в Украйна . 1| 3425 |17.01.2023 Божанов: Дезинформатори създават по 20 анонимни сайтове, които пълнят с фалшиво съдържание за три минути . 1| 3579 |17.01.2023 Александър Вучич: Русия да спре да набира сърби за руската наемническа групировка „Вагнер“ . 23| 6120 |24.11.2022 Тони Николов: Русия като държава на терора или „Вагнер“ на „готвача на Путин“ приравнена с „Ал Кайда“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads