Реклама / Ads
13| 3450 |20.07.2021 НОВИНИ

Първан Симеонов: По-близо сме до кабинет, ИТН няма право на грешки

.
Първан Симеонов Източник: БГНЕС
По-близо сме до формиране на кабинет. Има омекване от различните страни. Това каза пред Българската национална телевизия политологът Първан Симеонов. Според него всички партии в парламента би трябвало да искат кабинет, а „Има такъв народ“ няма право на грешки.
 

„От „Демократична България“ много мъдро казаха, че няма да искат постове, а политики. Доколкото разбрах „Има такъв народ“ също са приели идеята да има консултации с останалите политически сили преди да се състави правителство. Това е нормалното, защото протестиращите в София миналата година бяха предимно от ДБ и „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, Слави Трифонов беше предимно в студиата, в които работи, затова някак си не върви само той да носи отговорността. Той може би постъпи по устав и искаше да поеме цялата отговорност, но това беше разбрано като политически егоизъм и затова сегашните стъпки са правилни“, обясни той.

 

Симеонов уточни, че обикновено коалиционните кабинети са компромисни и не са реформаторски, а летвата е вдигната много високо.

 

„Има такъв народ“ иска сериозна реформа в избирателната система, а „Демократична България“ – в съдебната. Предполагам, че „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ ще бъдат най-гъвкави. Но двете основни сили /ДБ и ИТН/ трябва да се разберат за политиките. Улеснява ги президентът Румен Радев, който със служебното правителство направи успешен прототип на редовно правителство“, поясни политическият анализатор.

 

„Демократична България“ сдържа езика си зад зъбите. Те можеха много рязко да скочат на „Има такъв народ“. Христо Иванов обаче каза, че няма да горят мостовете и това, изглежда, се отплати. Иначе това щеше да е най-бързото скарване в политиката, на което Борисов щеше да се зарадва много“, коментира още Първан Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3065 |16.07.2021 Първан Симеонов: Решението на Слави Трифонов да оттегли номинацията на Василев беше добър ход . 15| 4879 |15.07.2021 Първан Симеонов: Едни нови избори могат да произведат чудовища . 16| 4430 |13.07.2021 Илхан Андай: Слави копира Доган и Борисов по загадъчност, ДПС вече е по-близо до ИТН, отколкото ДБ . 4| 3098 |11.07.2021 Първан Симеонов: Вотът от чужбина може да е решаващ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads