Реклама / Ads
0| 4150 |07.07.2016 НОВИНИ

Първан Симеонов: При загуба харизмата на Борисов ще изчезне

.
Първан Симеонов
Очертават се чисто партийни президентски избори, защото време за мажоритарна кампания не остана. Следващите два отпускарски месеца ще преминат в партийни заяждания, докато работи парламента, а през август в партийна работа по структурите. Тази прогноза направи социологът Юлий Павлов по БНР.
 

Според социолога Първан Симеонов, това е възможно защото у нас от 2013 година политика няма: Опитайте си да си представите България без Борисов. Това вече е невъзможна мисъл за голяма част от българите. ГЕРБ е цяло едно ново поколение, масовия градски българин.

 

ГЕРБ не е просто политическо, а поколенско явление, докато електоратите на останалите политически сили са много силно капсулирани, каза още Първан Симеонов. По думите му, Борисов се е сраснал с българския политически процес и не е свикнал да губи, но безалтернативността понякога е лъжлива, а популярността се износва, а при една загуба харизмата му изведнъж ще изчезне.

 

Единият път пред Борисов е да остане премиер и по пътя на инерцията да чака още пет години, но за пет години „я камилата, я камиларя“, продължи анализа си Първан Симеонов като прогнозира, че по-скоро Борисов няма да е кандидат-президентът на ГЕРБ.

 

Павлов изключи напълно варианта „Бойко Борисов – кандидат за президент“, по думите му вероятността за това е нула. Анализаторът посочи, че от друга страна Бойко Борисов не може да се лиши от Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова и кмета на Бургас Димитър Николов.

 

Външната политика вече слабо влияе върху изборните резултати у нас. Хората са претръпнали и едва ли международното положение може да има такова влияние, изтъкна още Павлов. „Атака“ вече не е основният фаворит на Москва и може да се мисли за пренареждане на силите, допълни от своя страна Първан Симеонов.

 

Като една от новините на настоящата кампания той открои факта, че най-накрая след раздробяването на политическия терен виждаме консолидация. Във всички сектори на политическия спектър е интересно, а на българското общество му е тотално безинтересно, подчерта социологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5818 |05.07.2016 Кутев: Хората искат АБВ, но без Първанов и Калфин . 0| 4947 |30.06.2016 Симеонов: Неслучайно активни руснаци се заселват в Бургаско и Варненско . 4| 4757 |26.06.2016 Ракитич беснее след загубата: Тези нямат идея как вкараха гол . 16| 4264 |24.06.2016 Путин покани Първанов за конгреса на партията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads